POGLEDAJTE: Poslednja vojna i gej parada u Beogradu! (VIDEO)

U samo dvadesetak dana Beogradom prodefilovaće dve parade, jedna je "Prajd" zakazan za 28. septembar, a druga Vojna parada zakazana za 16. oktobar. Naš portal vas podseća na poslednje manifestacije ovog tipa održane u glavnom gradu Srbije

  • 18

U Beogradu će se u roku od 20-tak dana održati dve parade koje će biti veoma propraćene i sa jakim obezbeđenjem, prva je Parada ponosa zakazana za 28. septembar, a druga je vojna parada u čast oslobođenja Beograda, koja bi se prema najavama mogla održati 16. oktobra! Telegraf.rs vas podesća, kako je to izgledalo kada su poslednji put ovakve manifestacije organizovane u glavnom gradu Srbije!

Biro za koordinaciju službi bezbednosti koji se sastao danas u zgradi Vlade Srbije, a čijom sednicom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić doneo je odluku da se održi Parada ponosa 28. septembra u Beogradu, tako će se pripadnici LGBT populacije nakon 4 godine ponovo prošetati ulicama glavnog grada.

Poslednji put Parada ponosa uspešno je održana 10. oktobra 2010. godine, uz velike materijalne štete i razaranje grada od strane huligana, navijača i desničarskih organizacija, a kako je tada bilo pogledajte:

Velika vojna parada tadašnje JNA bila je simbol vlasti Josipa Broza Tita, ali poslednja takva, održana u Beogradu bila je ona 9. maja 1985. godine na "Dan pobede nad fašizmom"!

Kao i sve parade koje su organizovali komunisti i ova je bila grandiozna, a na kojoj su izloženi svi potencijali JNA, kao i najsavremenije tadašnje naoružanje, a evo kako je to izgledalo.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da se po nalogu premijera Aleksanda Vučića sprovode pripreme za održavanje vojne parade tokom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda, ali da datum još nije utvrđen.

- Bilo bi jako lepo kada bismo uspeli da uskladimo održavanje vojne parade u Beogradu, u okviru manifestacije obeležavanja 70. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, sa posetom predsednika Rusije Vladimira Putina – izjavio je Gašić.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR NIKSIC

    26. septembar 2014 | 17:17

    @Hrvat. A to sto smo mi vama dali prvu svoju drzavu od Austrougarske i sto smo vas tada oslobodili, vi tek bez nas ne mozete. A jos sto se vi hrvati javljate stalno u nasim novinama tek pokazuje koliko zaista patite od nas SRBA :)

  • Nenad

    26. septembar 2014 | 16:05

    Te vec davne 1985 smo imali vojsku a ovo danas neznam kako bih nazvao !

  • ironičar

    26. septembar 2014 | 19:07

    Može ali da se oficiri pojavljivaju sa šajkačama na glavi a ne šapkama ! ... Međutim bolje bi bilo da se ovo ne održi, jer nemamo šta da pokažemo više... na veliku žalost! Vučić jačaj vojsku! Daj Minsitre vojni daj M-21 u ruke pešadije, M-70 je zastarela ... i mnogo toga još da se radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA