Ugljanin: Sandžak kao Južni Tirol je samo ideja za boljitak Srbije!

- To je mala regija, ni koliko Sandžak, a ima budžet od pet milijardi evra. Čitava država Srbija ima sedam ili osam milijardi. Sa tog aspekta je govorio Imamović, da taj princip decentraliczaije može da pomogne ekonomskom boljitku naše zemlje, to je bio taj kontekst - objasnio je lider SDA, čija stranka se, inače, zalaže sa autonomiju Raške oblasti, odnosno Sandžaka, a u skladu s rezultatima referenduma iz 1991. godine

  • 10

Lider SDA Sulejman Ugljanin rekao je da je primer Južnog Tirola samo ideja kako bi moglo da se pomogne boljitku zemlje.

Bivši ministar u Vladi Srbije i aktuelni nosilac liste na predstojećim izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, je podsetio da je grupa poslanika nedavno putovala u Južni Tirol i da je među njima bio i poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović, koji je potom izneo predsnosti koje Južni Tirol ima.

- To je mala regija, ni koliko Sandžak, a ima budžet od pet milijardi evra. Čitava država Srbija ima sedam ili osam milijardi. Sa tog aspekta je govorio Imamović, da taj princip decentraliczaije može da pomogne ekonomskom boljitku naše zemlje, to je bio taj kontekst - objasnio je Ugljanin, čija stranka se, inače, zalaže sa autonomiju Raške oblasti, odnosno Sandžaka, a u skladu s rezultatima referenduma iz 1991. godine.

Referendum je sprovelo Muslimansko nacionalno veće Sandžaka, a na njemu se od ukupno 264.156 birača njih 187.473, odnosno 70,19 odsto ukupnog biračkog tela, od čega se 183.302 birača (ili 98,90 posto glasalih) izjasnilo za političku i teritorijalnu autonomiju Sandžaka s pravom priključenja nekoj od republika tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).

Na pitanje zašto nije ta pitanja pokranuo kada je bio u vladi, Ugljanin tvrdi da jeste i to na gotovo svakoj sednici vlde, ali da razumevanja nije bilo.

- Zato sam kao uslov za ulazak u ovu vladu postavio rešavanje tih problema - rekao je Ugljanin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    2. oktobar 2014 | 15:37

    Prvo Zukorlic pa Ugljanin, ko je sledeci? Dalaj Lama? Ugljaninu bih porucila ako hoce Tirol, neka ide tamo. Ovda moze da dobije samo pantalonice sa tregerima i sesiric.

  • Tesla

    2. oktobar 2014 | 14:51

    Da se lecis fasisto.

  • Прави Четник

    2. oktobar 2014 | 15:12

    Какав идиот од пропалог политичара, за бољитак Србије...хахаха...... какав црњак! АЈМО за бољитак Србије да се зукурлић, угљанин и сви слични њима иселе из Србије због мира и хармоније која је овде потребна!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA