NA NOVOJ FUNKCIJI: Bačević ambasador Srbije u Kini!

Bivši ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u vladi Ivice dačića postavljen je za ambasadora Srbije u Kini

  • 7

 Milan Bačević postavljen je za ambasadora Srbije u Kini, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, 30. septembra doneo je ukaz o postavljenju Bačevića za ambasadora u Kini.

Bačević je bio ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja od jula 2012. do septembra 2013. godine u vladi Ivice Dačića.

Nikolić je doneo ukaz i o postavljenju Božina Nikolića za ambasadora Srbije u Zambiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Pretoriji.

Milan Bačević je rođen 1953. godine u Komoranu. Završio je Prirodno-matematički fakultet, a magistrirao i doktorirao je u Skoplju. Po obrazovanju je prostorni planer. Pre nego što je postao član SNS-a, bio je poslanik SRS-a u dva mandata i zamenik ministra za nauku i tehnologiju do 2000. godine.

Profesor je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Bačević važi za čoveka za vezu SNS-a sa strankom Jedinstvena Rusija.

Njegova ćerka Milena udata je za mlađeg Nikolićevog sina Branislava. Bačević je 2012. izabran na mesto ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

On je bio jedan od glavnih zagovornika i promotera izgradnje kanal Dunav-Morava-Vardar-Solun.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali i do malog

    3. oktobar 2014 | 12:48

    Sprdnja sta se radi I ko sve predstavlja drzavu

  • MMilan

    3. oktobar 2014 | 13:19

    Jel ovo bese Nikolicev prijatelj?

  • stari lav

    3. oktobar 2014 | 17:45

    Eto mu prilike da pribavi 10.000 milijardi eura, o kojima je pričao kao ministar, da je Kina spremna da uloži u Srbiju. Sad il nikad, brate Srbine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA