PUTIN ĆE OSTATI BEZ TEKSTA: Ovim ulicama će srpski vojnici marširati žestokim strojevim korakom! (MAPA)

Staza vojne parade u Beogradu biće dugačka više od dva kilometara, a počeće sa defileom kod Brankovog mosta, dok će vojnici žestokim strojevim korakom gaziti više od 300 metara, duž glavne bine na kojoj će pored članova Vlade Srbije i drugih brojnih zvanica biti i predsednik Rusije Vladimir Putin

  • 72

Pripreme za vojnu paradu povodom 70. godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu su u punom jeku, a Vojska Srbije je već parkirala tenkove i oklopna vozila po beogradskim ulicama. Telegraf.rs vam donosi tačnu putanju kojom će se vojnici kretati, dugu više od dva kilometara!

Prema saznanjima do kojih je došao Telegraf.rs staza parade biće dugačka više od dva kilometara, a počeće sa defileom kod Brankovog mosta. Prema tome, vojnici Vojske Srbije žestokim strojevim korakom gaziće više od 300 metara, duž glavne bine na kojoj će pored članova Vlade Srbije i drugih brojnih zvanica biti i predsednik Rusije Vladimir Putin, a ona će biti postavljena ispred Palate Srbija.

Dužina staze za marš i trajanje strojevog koraka predstojeću vojnu paradu čini jednom od najsloženijih koje su ikada održane u Beogradu. Poređenja radi, parade iz vremena JNA održavane su ispred Doma Narodne skupštine, gde je staza za marširanje najmanje tri puta kraća.

Vojnici i tehnika Vojske Srbije defilovaće pravcem od Brankovog mosta prema Zemunu, dok će Dunavom ploviti brodovi Rečne flotile. Avioni i helikopteri, kao i ruska letačka akro-grupa „Striži“, nadletaće prostor između Palate Srbije i Kalemegdana. Kao baza ljudstva i tehnike biće iskorišćen prostor ispod Brankovog mosta, gde će najverovatnije biti i komanda parade.

U Ministarstvu odbrane kažu da će od petka početi uvežbavanje scenarija parade. Prema planu svečanosti, defile će početi počasnom artiljerijskom paljbom, posle čega će krenuti defile pešadijskih ešelona. Za njima će se kretati formacije tenkova i artiljerijskih oruđa. Najatraktivniji događaj koji će biti kruna parade biće letački program, u okviru koga će se predstaviti ruska akro-grupa „Striži“, koja leti na avionima „mig 29“.

Stazom ispred Palate Srbije prodefilovaće više od 300 različitih vozila i sredstava naoružanja i vojne opreme. Gostima i gledaocima vojska će pokazati motorna i borbena vozila, tenkove, artiljerijska i oružja za podršku Kopnenoj vojsci, protivoklopna sredstva, sredstva specijalne namene za elektronska izviđanja, avione, helikoptere...

U sastavu pešadijskog ešelona nalaziće se deset podešelona iz jedinica Kopnene vojske, Komande za obuku, Garde Vojske Srbije, Specijalne brigade i Vojne akademije. Posetiocima će biti prikazane i zastave jedinica koje su učestvovale u oslobođenju Beograda u Drugom svetskom ratu, pukovske zastave iz Prvog svetskog rata i aktuelne zastave jedinica Vojske Srbije.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile renta bubreg

    9. oktobar 2014 | 14:31

    E to je parada ponosa!

  • Maksimilijan

    9. oktobar 2014 | 15:08

    Svi vi sto saljete negativne komentare,i podsmevate se NASOJ paradi ste kompletni idioti!Spominjete Rusku paradu u Moskvi i kako smo mi smesni itd....Pa razmislite samo kolika je ta Rusija a koliki smo mi.Pa sreca je i imati bilo kakvu vojsku kolicna smo zemlja.To treba imati na umu i Putin upravo to postuje!A vi i vasi kompleksi,mozete samo da pljujete preko interneta,tako ruzni i ver. debeli od velikih kolicina cipsa i grickalica,jer ne dizete dupe od kompjutera i sa sofa i kreveta,i nezadovoljnosti svojim zivotom.Tako da.....BAM!!!!

  • Gaga

    9. oktobar 2014 | 14:57

    Bruka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA