Putin drži govor na vojnoj paradi

Očekuje se da će među glavnim temama razgovora ruske i srpske delegacije u Beogradu biti pitanje bilateralne saradnje, pre svega ekonomskih odnosa. Ruska delegacija imaće 150 članova

  • 35

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji će 16. oktobra posetiti Srbiju, održaće govor na vojnoj paradi povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je za Večernje novosti rekao da će ruska delegacija doći u Beograd 16. oktobra oko podneva u tri aviona. Potom će se Putin u Palati "Srbija" sresti s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Rusije će prisustvovati i potpisivanju nekoliko značajnih međudržavnih sporazuma. Pored učešća na vojnoj paradi, predviđeno je da Putin položi venac na Groblje oslobodilaca Beograda, a potom će u popodnevnim satima otputovati u Milano.

Kako Večernje novosti navode, interesovanje medija za praćenje Putinove posete je ogromno, a samo iz Rusije dolazi sedamdesetak novinara.

Čepurin je izjavio da Putin u Begrad ne donosi nikakve ultimatume niti specijalne zahteve, i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize.

Očekuje se da će među glavnim temama razgovora ruske i srpske delegacije u Beogradu biti pitanje bilateralne saradnje, pre svega ekonomskih odnosa. Ruska delegacija imaće 150 članova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA