• 36

SKANDALOZNO: Sveti Toma probada olovkom Tadića Aždahu!

"Da olovka bude oružje pobede!", napisano ispod fotografije na kojoj Tomislav Nikolić "probada" Borisa Tadića. Ubrzo nakon postavljanja slika je uklonjena s Fejsbuk stranice SNS-a

  • 36

 

Predizborna kampanja u Srbiji tek što je počela, a političke stranke su već krenule s "niskim  udarcima". Tako je na zvaničnoј stranici Srpske napredne stranke na Fejsbuku objavljena fotografija na kojoj Tomislav Nikolić, predsednik SNS, probada Borisa Tadića, predsednika Srbije!

Fotografija je, u stvari,  prerađena ikona "Sveti Đorđe ubiva aždahu", a na montiran lik Nikolića u poziciji Đorđa umesto mača je postavljena olovka. Glava predsednika Tadića je montirana na mestu gde se nalazi glava nemani, pa cela fotografija izgleda poprilično morbidno.

U okviru slike je stavljen datum izbora - 06.05.2012. Srbija, a ispod slike je poruka: "Da olovka bude oružje pobede!"

Pored fotografije su komentari "prijatelja" ove "Fejsbuk" stranice, koji podržavaju ovakav stav naprednjaka, do su se malobrojni članovi SNS-a zgražavali nad slikom.

Nakon postavljanja i komentarisanja, ova slika je ubrzo uklonjena s Fejsbuk stranice SNS-a.

Nebojša Stefanović, potpredsednik Glavnog odbora SNS-a, ističe da ova partija nema danonoćni uvid u postove na njihovom fejsbuk profilu, i napominje da je Demokratska Stranka prva počela sa jezikom mržnje u ovoj predizbornoj kampanji.

- Mi ne možemo da kontrolišemo postove na našoj fejsbuk stranici, ali čim uočimo neprikladan post, odmah ga uklonimo. Međutim, u ovoj kampanji je prva sa govorom mržnje počela Demokratska stranka, tako da ja na spornu fotografiju gledam kao na reakciju besnih građana koji više ne mogu da smisle vladajuću koaliciju. To je na slici i rečeno. Mi ćemo na glasanju 6. maja simbolično olovkom "ubiti " vladajući režim. To je sitnica koja se desila u ovoj kampanji, i ne smatram je nikakvim skandalom- rekao je Stefanović.

U Demokratskoj stranci su najoštrije osudili pojavljivanje ove slike na "fejsbuk" strani SNS-a.

- Najoštrije osuđujemo ovakav vid političke kampanje. Ta ilustracija je do te mere skaradna i sramotna da ne zaslužuje nikakav komentar. Ona je samo još jedan od dokaza da se SNS ni na koji način nije promenila, iako nas nevešto u tako nesto ubeđuju. To su isti ljudi koje smo devedesetih slušali kako prete zarđalim kašikama, a danas olovkama- izjavila je Maja Videnović, šef informativne službe Demokratske stranke.

(I. Mitkovski)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kobra

    Zar neko misli da će narod zbog ove slike, zaboraviti dokle nas je dovela ova vlast. Da će zaboraviti neispunjena predizborna obećanja, na prethodnim izborima. Naravno da neće.

  • Hobotnica

    Ne videh komentare DS-ovih jurišnika na vest da je sindikat pravosuđa jeo hranu s golih devojaka, a zatim orgijao nad njima. Uhvatili se za nevažnu sliku "ko pijan plota".

  • Spavač

    Mora da je nekome dozlogrdila ova vlast, pa je na ovaj način hteo da iskaže svoje nezadovoljstvo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima