Nacionalni savet Albanaca vodi bivši komandant OVK

Predsednik Partije demokratskog delovanja (PDD) i narodni poslanik Riza Halimi je rekao da su se tokom jučerašnjeg glasanja na biralištima u opštini Preševo javljali problemi, jer je bilo brojnih slučajeva da glasači nisu upisani na biračkim mestima u mestu stanovanja, već u drugim mesnim zajednicama

  • 7

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Nacionalni savet Albanaca u Srbiji, predsednik tog tela biće nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Bujanovca, Preševa i Medveđe (OVPMB) Jonuz Musliu.

Kako je najavio predsednik Partije demokratskog delovanja (PDD) i narodni poslanik Riza Halimi, Musliu (trenutno predsednika SO Bujanovac) je kandidat dve liste, koje su ukupno osvojile devet mesta u Nacionalnom savetu Albanaca.

Halimi je rekao da je Koalicija za prava Albanaca, koju čine njegov PDD i Demokratska unija Albanaca Rahmija Zulfijua, osvojila šest mesta u Nacionalnom savetu, prenosi Fonet.

Isti broj mesta je osvojila i Koalicija ujedinjenih Albanaca, na kojoj su Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe i Pokeret za demokratski progres Jonuza Musliua, komandanta preševske "ekspoziture" zloglasne Oslobodilačke vojske Kosova.

Halimi je rekao da su se tokom jučerašnjeg glasanja na biralištima u opštini Preševo javljali problemi, jer je bilo brojnih slučajeva da glasači nisu upisani na biračkim mestima u mestu stanovanja, već u drugim mesnim zajednicama.

Bilo je problema i prilikom naknadnog upiska u biračke spiskove, pa je tako u Medveđi po tom osnovu upisano 400 birača, a u Bujanovcu i Preševu nijedan, rekao je Halimi i dodao da će od nadležnog ministarstva zatražiti objašnjenje za takvo postupanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Albanac

    27. oktobar 2014 | 19:53

    Ja sam albanac iz preseva ali slobodno nam cestitajte jer veceg gov*a od ovoga niti smo imali niti cemo imati POZDRAV SVIMA

  • Srbija

    27. oktobar 2014 | 19:53

    Ovo je dokaz da smo mi Srbi slab i los narod. Cim dozvoljavamo ovo.

  • Bажни четник

    27. oktobar 2014 | 20:40

    Eto Djindjićeve demokratije...naše borce u Hag a Jonuza za predsednika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA