DAN D ZA KRAGUJEVAC: Nikolić tajnim glasanjem ruši Verka!

Odbornici kragujevačke Skupštine izjašnjavaće se na današnjoj sednici tajnim glasanjem o smeni gradske vlasti koju u ovom gradu

  • 2

Odbornici kragujevačke Skupštine izjašnjavaće se na današnjoj sednici tajnim glasanjem o smeni gradske vlasti koju u ovom gradu, desetu godinu za redom, predvodi Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) čiji je lider Veroljub Verko Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.

Smenu čelnika lokalne samouprave zatražila je odbornička grupa opozicione Srpske napredne stranke, koja je zajedno sa koalicionim partnerima, pre dve sedmice, podnela inicijativu za razrešenje predsednika Skupštine grada Saše Milenića (ZZŠ) i njegovog zamenika Milana Uroševića (SPO).

Od 87 odbornika u kragujevačkoj Skupštini, inicijativu za sazivanje sednice i smenu vlasti, kao i imanovanje novih kadrova na gradskim funkcijama, potpisalo je 44 odbornika iz SNS, SPS, DSS, SPO i Pokreta za naš grad Nebojše Zdravkovića.

Kragujevački naprednjaci, kako je ranije više puta izjavio šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, traže promenu vlasti jer aktuelna loše upravlja javnim finansijama zbog čega je Kragujevac pred bankrotom, a preduzeća i ustanove imaju teškoće u poslovanju.

Reagujući na te izjave, Stevanović je odgovarao da plate u preduzećima i ustanovama kasne, ali ne mnogo, kao i da je gradska vlast, kako je rekao, izložena političkim pritiscima s vrha države, koja je tom gradu za polovinu smanjila transferna sredstva.

SNS i kolacioni partneri za novog predsednika Skupštine predlažu Milana Uroševića (SPO) dosadašnjeg zamenika predsednika tog tela, a Slavicu Kominicac (SPS) za zamenika predsednika Skupštine.

Ukoliko na sednici bude izabrano novo rukovodstvo Gradske skupštine, očekuje se da će nov saziv odmah zatražiti sednicu po hitnom postupku kako bi se odbornici izjašnjavali o razrešenju gradonačelnika Stevanovića i imenovanju Radomira Nikolića za prvog čoveka Kragujevca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA