VUČIĆ IZ LONDONA: Srbija će postati vodeća ekonomska sila u regionu!

Jedan od najvažnijih razgovora koje je premijer vodio u Velikoj Britaniji bio je u vezi sa Smederevskom železarom. Rekavši da je rešenje za ovu železaru blizu, premijer je istakao da će se tim povodom za nekoliko dana ići na javni poziv, nakon čega će uslediti raspisivanje tendera

  • 29

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u direktnom uključenju za RTS  iz Londona rekao je da je tokom svoje posete imao desetine razgovora sa britanskim biznismenima i političarimai da su oni vrlo zadovoljni onim što Srbija preduzima na ekonomskom planu. 

Premijer je istakao da je u razgovoru sa britanskom kompanjama rekao da je Srbija preduzela rigorozne mere i da veruje da će uskoro postati vodeća ekonomska snaga u regionu.

Jedan od najvažnijih razgovora koje je premijer vodio u Velikoj Britaniji bio je onaj u vezi sa Smederevskom železarom. Rekavši da je rešenje za ovu železaru blizu, premijer je istakao da će se tim povodom za nekoliko dana ići na javni poziv, nakon čega će uslediti  raspisivanje tendera.

- Blizu smo rešenja za Smederevsku železaru - istakao je Vučić.

Tokom današnjeg dana premijer se sastao sa liderom Donjeg doma Britanskog parlamenta Vilijamom Hejgom, kojeg je obavestio o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu. Hejg je pozdravio mere fiskalne konsolidacije, istakavši da je ekonomija od fundamentalnog značaja.

Vučić se tokom dana sastao i sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Premijer je svoju dvodnevnu posetu Londonu, koju je započeo predavanjem na Londonskoj školi ekonomije. Tokom svoje posete srpski premijer je istakao da zajedno moramo ponovo da izgradimo region kao mesto u kome vlada sloboda i napreduje otvoreno društvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriot

    28. oktobar 2014 | 19:59

    Ako se okrenemo sebi a ne da ljubimo stopala EU, dosadile su mi vise prazne price...imamo prirodno bogatu zemlju, i bez te EU su nekad ovde radile fabrike.Ako smo pametni pokrenucemo se opet sami (prehrambena,tekstilna i mnoge druge delatnosti)Sto se tice prijetelja zna se da su rusi najblizi.

  • Bozidar

    28. oktobar 2014 | 20:07

    Pohvale za inicijativu G-din.Vučica ali još uvek imamo obećanja i planove,bez konkretnih rezultata,od obećanja koja su data i promene vlasti je prošlo više od 25 meseci.Narod u Srbiji je željan,normalnog života

  • Aca

    28. oktobar 2014 | 19:56

    Potrebno je samo, ponuditi strancima koji zele da otvore kompanije kod nas, da jednostavnije dodju do dozvole za rad ili izgradnju, zatim dati uslov minimum plata 500-600e radnicima. To povecava prosecnu zaradu, smanjuje belu kugu, a drzava dobija od poreza. Svako bi bio zadovoljan po mom misljenju! I ekonomija jaca iz dana u dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA