MIRA MARKOVIĆ: Živim od 58.000 dinara penzije! Sve što Sloba i ja imamo je u Srbiji, ne u EU!

- U Požarevcu imamo kuću koju smo voleli i koju volimo. U njenom dvorištu počiva Slobodan. U Beogradu imamo kuću od čije rente smo se delom izdržavali, a tu kuću danas ne možemo ni da izdamo, ni da prodamo. To je jedina naša imovina - tvrdi udovica nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića

Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, izjavila je da ni ona, ni njen pokojni suprug, kao ni njihova deca, nemaju, niti su ikad imali imovinu u zemljama Evropske unije.

Markovićeva je za "Večernje novosti", povodom vesti o odmrzavanju imovine porodice Slobodana Miloševića u zemljama Evropske unije, rekla: "Sve što imamo je u Srbiji".

- U Požarevcu imamo kuću koju smo voleli i koju volimo. U njenom dvorištu počiva Slobodan. U Beogradu imamo kuću od čije rente smo se delom izdržavali, a tu kuću danas ne možemo ni da izdamo, ni da prodamo. To je jedina naša imovina - tvrdi Mira Marković.

Ona je dodala da su priče o milijardama koje je njena porodica iznela u Rusiju "besmislice".

Na pitanje "Novosti" od čega živi u predgrađu Moskve, Markovićeva je odgovorila da živi od penzije od 58.000 dinara.

- Slobodan je jedini predsednik države, valjda u svetu, koji nije imao pravo na svoju penziju. Priče da smo sve što smo mogli izneli iz Srbije, na račune raznih banaka, su najobičnije projekcije onih koji bi, da su na našem mestu bili, živeli u izobilju - rekla je ona.

Markovićeva je dodala i da je u Moskvu stigla s "prtljagom" u kome su bila tri para naočara, dve suknje, dva džempera i jedno pakovanje aspirina.

- Govorim istinu. Ko hoće da veruje neka veruje. Ko neće - ne mora - zaključila je Mira Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • batan

    30. oktobar 2014 | 07:58

    Te priče od Mire Marković su potpuno smešne da je u Rusiju otišla sa dve haljine i trije naočara.Pa naravno da joj više nije ni trebalo jer je tamo sve kupila.Odnesene su ogromne pare iz ove zemlje i kako je nije sramota.Tako je pričala da njen sin nosi gajbe piva i tako zarađuje novac i da je od tako zarađenog novca otvorio diskotetku.Šta ta isflustrirana baba misli da smo mi narod Srbije budale i glupaci.Pod hitno treba izmestiti pokojnog Slobu negde na gradsko groblje.Na čega to liči da ga sahranjuje u kući samo da joj kuću nebi oduzeli.Ako država nenaredi eshumaciju tog čoveka i njegov pokop na groblje,ja ću mog dedu sa groblja preneti u svoje dvorište jer on je bio čestit i pošten čovek,ni mrava nije zgazio u svom životu za razliku od njenog Slobe Miloševića.

  • slobodan iz jagodine...

    30. oktobar 2014 | 07:53

    pa ako ti vise odgovara ajde da se menjamo : ja tebi moju ,,veliku,, soc.pomoc a ti meni penziju...a i nosenje gajbi je jos unosniji posao u Rusiji,pa mislim,ako je tvoj sin prvo milionce zaradio u Srbiji noseci gajbe,onda ce u Rusiji zaraditi mnogo vise...a koliko ste zla naneli ovom narodu majke vam ga komunisticke jos ocete i da vam se to plati,pa vi nikada niste ni imali duse one ljudske,i nikada da se ne vratite u ovu jadnu zemlju dace BOG....!!!

  • Boki

    30. oktobar 2014 | 07:53

    Pa kako je moguce ziveti u Moskvi sa tolikom penzijom, kada i u Srbiji ne moze da se prezivi sa tolikom platom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA