SPOJILO SE NESPOJIVO: Radikali, Karić i LSV zajedno podržavaju Pajtića u Vojvodini!

Pojedini političri tvrde da rekonstrukcija pokrajinske vlasti neće doneti ništa bolje, drugi pak tvrde da se demokratska većina opravdala, ali ono što je izvesno je da je došlo do jednog političkog bućkuriša. kako je moguće da su SRS i PSS podržali "novonastale izmene" i otkud to da je SDS u koaliciji sa DS-om?

  • 4

Vlada Vojvodine rekonstruisana je juče, većinom glasova poslanika Skupštine Vojvodine, koji su podržali predloge za rekonstrukciju. Demokratska stranka je obezbedila sebi većinu u pokrajinskom parlamentu, a iako je SVM odustao od "saradnje" sa demokratama, oni su svoju pobedu izvojevali uz pomoć podrške stranke Bogoljuba Karića (PSS), uz podršku radikala, ali i doskorašnjih članova SDS-a, Borisa Tadića, kao i funkcionera LSV-a .

Iako su SVM, SNS, SPS, DSS i Treća Srbija glasli protiv rekonstrukcije, od 120 poslanika u pokrajinskoj skupštini njih 63. je glasalo za Interesantno je da je bilo i onih koji su glasali za "novu Pajtićevu vladu", a da se to nikako nije moglo predvideti.

Ištvan Pastor je već na početku sednice rekao da neće glasati za rekonstrukciju jer smatra da ta odluka nije dobra, kao i da veruje da će imati posledice zbog takvog stava. Ipak, iako su radikali obavestili predsednika pokrajinske skupštine, Pastora, da neće učetvovati u radu parlamenta, jedan poslanik SRS-a ostao je u sali i dao podršku rekonstrukciji. 

Ovo je svakako bilo neočekivano, a još manje podrška poslanice PSS-a, Vesne Ugričić Ilić, koja se nalazila na listi SNS-a, a koja je dala podršku rekonstrukciji pokrajinske vlasti. Iz Karićeve stranke juče su saopštili da poslanica nije više član njihove partije, kao i da "osuđuju njen postupak".

Iako nije došlo do krucijalnih promena u Vladi Vojvodine došlo je do izvesnog "političkog bućkuriša".

Milorad Vasin (DS) je novi potpredsednik Vlade, a funkciju pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj preuzeo je bivši poslanik SDS-a, Vladimir pavlov, Branislav Bogaroški iz LSV-a biće pokrajinski sekretar za poljoprivredu, dok je nestranačka ličnost, Nenad Stanković, na predlog LSV-a, izabran za sekretara za energetiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. novembar 2014 | 15:22

    Mene ne cudi jer ovo sto sada imamo je kao pozar u sumi moramo biti složni ako hocemo da preživimo diktaturu

  • Grof

    4. novembar 2014 | 16:26

    Sto da ne bude spojivo...pa interes,fotelja i novac su cudo...

  • Vanja

    4. novembar 2014 | 14:48

    Sve za novac,to je interesantno... A Pajtic ima novce... :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA