TELEGRAFOVA PREMIJER LIGA (IV): Tim izborne liste "Preokret"

Trnavčević na golu, bekovi Milić i Ostojić, štoperi Prokić i Jugović, na sredini Perović i Andrić, s krila Mićić i Korać, a u napadu Jovanović i Drašković

  • 0

Fudbalski klub koji će Telegraf.rs danas predstaviti je relativno nov, klub koji je ove sezone nastao fuzijom nekoliko manjih timova kako bi s ojačanim sastavom pokušao da utiče na ishod utakmice koja će se odigrati na Đurđevdan, 6. maja ove godine.

Fudbalski klub "Preokret" skup je odličnih igrača, za koje fudbalski analitičari smatraju da im je glavna mana neuigranost, zato što dolaze iz drugačijih fudbalskih škola. U ovom timu ima i partizana i četnika, profesora Filozofskog fakulteta i zemljoradnika, nacionalista i komunista, novinara i filozofa, boraca za seksualne slobode i puritanaca, bivših policajaca i zatvorenika... Svi su "đuture" okupljeni oko izborne liste čiji je nosilac Čedomir Jovanović, lider LDP.

Na golu tima je ubedljivo najiskusniji igrač, ne samo u našoj ligi, već verovatno i na celoj  evropskoj fudbalskoj sceni - Zaharije Trnavčević. Rođen je daleke 1926, a veoma je mlad počeo da igra fudbal. Njegovo iskustvo će puno značiti u predstojećem meču i biće veoma teško napadačima da zatresu njegovu mrežu.

Ispred njega u odbrani su štoperski par Nenad Milić - Zoran Ostojić. Milić, bivši zamenik ministra policije, dobro poznaje sve protivničke napadače i zna sve o njima. Oni koji planiraju da daju gol moraće mnogo da se pomuče da prođu pored njega. Isti je slučaj i sa Ostojićem. Ovaj bek ima i ofanzivne zadatke, jer poseduje dar da iz drugog plana uđe u protivnički šesnaesterac i da gol. Timu Demokratske stranke zabio je nekoliko prelepih golova po pitanju sumnjivih privatizacija širom Srbije i aktuelne politike Vlade prema Kosovu i Metohiji.

Bekovski tandem čine par Nenad Prokić i Aleksandar Jugović. Protivničke cevanice pamte posebno Prokića, koji je svojim klizećim startovima u maniru Ilije Najdoskog sprečio mnogo kontranapada suparničkih ekipa. Zbog pogibeljnih startova dobio je veliki broj crvenih kartona, ali je cenjen kod trenera tima i nalazi se na 20. mestu izborne liste "Preokret". Oštra igra, ali i menjanje dresova, ponekad i u toku utakmice, glavne su karakteristike Jugovića, SPO-ovca koji je za rehabilitaciju Draže Mihailovića, ali i za Srbiju u EU, s Kosovom ili bez njega, kao da je bitno.

Vezni igrači ove koalicije su Latinka Perović i Ivan Andrić. Perovićeva ima ogromno iskustvo u međunarodnim takmičenjima, naročito početkom četrdesetih godina prošlog veka, kada se proslavila igrajući protiv nemačkih klubova širom okupirane zemlje, čiji je golmani odlično pamte. Sada je u padu forme, pa se treneri sve češće odlučuju da je povuku na sredinu terena, jer je na toj poziciji mnogo korisnija za tim. O Andriću se malo toga zna, osim da je devedesetih tresao mreže protivnika u dresu Otpora.

Krila ovog tima su Nataša Mićić i Žarko Korać. Oni će biti zaduženi da pokupe odbijene lopte i proslede ih napadačima. Bez njih se ovaj tim ne može ni zamisliti, pa je tako Korać na 2. mestu izborne liste, dok je Mićićka na 6. mestu, kao sigurni članovi budućeg saziva parlamenta i vlasnici još jednog mandata u sopstvenu korist.

Napadači su dve superzvezde naše lige - Čedomir Jovanović i Vuk Drašković. Drašković je svojevremeno bio proglašen za najperspektivnijeg igrača lige. Početkom devedesetih bio je "zlatna kopačka" srpskog nacionalnog prvenstva, očekivalo se da dovede svoj tim do završnice evropskih kupova. Međutim, iznenadni pad forme i neobjašnjivi niz autogolova koji je postigao u nekoliko sezona izbacili su ga iz postava ozbiljnih ekipa i doveli na rub drugoligaških sastava. U poslednjem trenutku se vratio u formu, ponovo počeo da daje golove i ponovo je u jakom timu, čiji je Horst Hrubeš lider LDP Jovanović.

Sportske kladionice "Preokretu" ne daju velike šanse za pobedu na predstojećoj utakmici, ali ukoliko dođe do produžetaka sigurno će biti glavne zvezde. Njihovi glasovi u Skupštini, zajedno s glasovima tima koalicije koja je okupljena oko SPS-a, prema svemu sudeći, odlučiće o premijerskom mestu i budućem sastavu vlade.

(I. Mitkovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA