TELEGRAFOVA PREMIJER LIGA (III): Tim izborne liste oko SPS-a

Čuvar mreže Đukić-Dejanović, bekovski par duet Krkobabići, štoperi Ilić i Antić, u veznom redu Mrkonjić i Marković, krila Ružić i Bajatović, u napadu Milivojević i ubojiti Dačić

  • 0

Nakon predstavljanja dva velika kluba koji su glavni pretendenti za osvajanje šampionske titule na parlamentarnim izborima, Telegraf.rs predstavlja tim koji ne važi za favorita za osvajanje titule, ali će sigurno vrebati iz prikrajka i tražiti šansu da "ukrade" bodove od večitih rivala.

To je fudbalski klub izborne liste koja je okupljena oko Socijalističke partije Srbije, a njen nosilac je Ivica Dačić. Ovaj tim, pored mladih i perspektivnih igrača, ima i najiskusnije fudbalere u srpskoj superligi, koji će svojim višedecenijskim iskustvom pokušati da donesu neku pobedu.

Na golu je prva dama republičkog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović. Vodeći ovu instituciju u prethodnom mandatu uspela je da sačuva svoju mrežu gotovo netaknutu, a za ono malo golova koje je primila ne snosi krivicu ona, već kompletna odbrana tima. Ukoliko predsednik Tadić podnese ostavku imaće šansu da ponese kapitensku traku naše reprezentacije i u zaustavnom vremenu postigne gol koji će joj doneti još bolji četvorogodišnji ugovor.

Štoperski par čine najpoznatiji porodični duet na ovdašnjoj političkoj sceni, Krkobabići - junior i senior, Milan i Jovan. Njihovo odbrambeno umeće deluje umirujuće za protivničke napadače, pa su golgeteri po pravilu neefikasni kad igraju protiv dueta Krkobabić. Zato su su ljubimci naročito starije populacije koja voli "katenaćo". Dobro se  kotiraju u Upravi kluba, skoro su potpisali novi ugovor i igraće sigurno u prvoj postavi i u nekoliko narednih sezona.

Bekove predstavljaju poznati niški socijalista Mile Ilić i prvi čovekl beogradskih socijalista Aleksandar Antić. Ilić je prekaljeni igrač tima, zadužen da na svaki način zaustavi najopasnije napadače. Bio je na vrhuncu forme davne 1996. godine, kada je posle odigrane utakmice na lokalnim izborima nekoliko nezadovoljnih navijača protivničkog tima zbog veoma oštrih startova htelo da ga linčuje. Tada je rekao: "Ko se poslednji smeje - najslađe se smeje", a onda je nestao iz sportskog života na dvanaest godina. Nedavno se trijumfalno vratio u prvi tim. Sada ponovo suvereno drži desnu stranu odbrane i biće glavni "kostolomac" ovog tima.

Glavne adute čini srednji red, SPS-ov tim ima sigurno najjaču veznu liniju u našoj ligi. Dva zvučna imena, Milutin Mrkonjić i Dragan Marković Palma, poznati su i u Ligi Šampiona Evrope. Vrsni igrači koji su sposobni da "napakuju" golove napadačima, pogotovo iz kontranapada. Mrkonjićevom zagrljaju je malo ko pobegao, a Palmino preduzetništvo i poznavanje klasične muzike, kao i osnova ekonomije, svrstava ga i u nacionalni tim Srbije. Oni potvrđuju pravilo da uspešni sportisti privlače lepotice, tako da ni najzvučnija imena srpske estradne scene nisu uspela da prođu pored njih, a da im ne zapevaju ili ih potkače u prolazu. Rado su viđeni svuda - od Sajma poljoprivrede u Parizu i Beču, do otvaranja deonica auto-puteva i mostova širom Srbije.

Krila predstavljaju Dušan Bajatović i Branko Ružić. Oba igrača važe za timske radnike. Mogu da pomognu odbrani, kao u slučaju zaštite ruske kompanije koja distribuira veoma skupi gas, odnosno odbrane predsednika poznatog lokalnog kluba kad se smeni trener koji četiri godine uzastopno osvaja titulu, a na polusezoni beži od najvećeg rivala čak 10 bodova. Znaju i da upute centaršuteve i asistiraju golgeterima. Primer za to je kad se ne povećava cena energenata da bi se sačuvao socijalni mir i kada se traži ostavka zaslužnih i dokazanih sportskih radnika.

Napad izborne liste okupljene oko socijalista čine Boris Milivojević i Ivica Dačić. Ova dva igrača važe za kandidate za osvajanje "Zlatne kopačke". Ne postoji tim koji može da sačuva gol pored ova dva igrača. Gej aktivista  i član Glavnog odbora SPS-a je svojevremeno poslao loptu u mrežu i neprikosnovenom timu Srpske pravoslavne crkve.

Dačić je uvek u vrhunskoj formi, potrebno mu je veoma malo da zablista. Zahvaljujući njegovim golovima u prethodne četiri sezone rejting partije na čijem je čelu skočio je na neverovatnih 12 odsto. Zbog svega toga Dačić može da odigra ključnu ulogu, naročito ukoliko se nakon izbora igraju produžeci. Po svemu sudeći, on vrlo lako može da bude ključni igrač za odluku o pobedniku predstojeće utkmice i formiranje nove Vlade Srbije.

(I. Mitkovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA