Kirbi: Međunarodna zajednica želi da pomogne Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Ambasador SAD je podsetio da je Srbija ove godine dobila veoma važan reformski Zakon o radu i izrazio očekivanje da će u 2015. početi reforma u izdavanju građevinskih dozvola i penzionog sistema

  • 12

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da dogovor MMF-a i Srbije o novom aranžmanu i namera Svetske banke da pomogne reformu državnih preduzeća predstavlja dokaz da međunarodna zajednica želi da pomogne našoj zemlji.

Kirbi je podsetio da je Srbija ove godine dobila veoma važan reformski Zakon o radu i izrazio očekivanje da će u 2015. početi reforma u izdavanju građevinskih dozvola i penzionog sistema.

- Mislim da će time biti udareni temelji za bolje poslovno okruženje u Srbiji - istakao je Kirbi novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Komentarišući četvrto USAID-ovo istraživanja o uslovima poslovanja u našoj zemlji, Kirbi je rekao da je najvažniji rezultat to što je "daleko više od polovine privrednika u Srbiji smatra da će u 2015. profitabilno poslovati". Američki diplomata je naveo da je srpska vlada pokazala da je spremna da menja privredni ambijent na bolje i pokrenula promene.

- Mislim da ipak treba da budemo iskreni i da kažemo da postoji još prepreka za poslovanje u Srbiji - rekao je Kribi i napomenuo da su privrednici takođe naveli da se "osećaju malo ograničeno".

Upitan da li će doći neka američka privredna delegacija u Srbiju u narednom periodu, Kirbi je rekao da je planirano da krajem marta u organizaciji Američke privredne komore dođu američki privrednici, koji su zainteresovani ne samo za Srbiju već i za širi region. Prema njegovim rečima, tom prilikom će se okupiti privrednici iz jugoistočne Evrope, zemalja bivše Jugoslavije, Bugarske, Albanije...

On je kao primer da su američke firme zainteresovane za širi region naveo primer SBB-a, koju je preuzela američka kompanija KKR.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. novembar 2014 | 15:31

    Danas je Arhangel Mihailo. Kako ce se zvati vas novi "Andjeo"?...

  • Kiza

    21. novembar 2014 | 14:54

    Ne treba nama milostinja,potrebne su nam investicije i radna mesta.Hoćemo da pokažemo narodu kako smo vredan narod koji želi da napreduje i radi.Nadam se da će biti prisutan veći broj američkih investitora u narednom periodu.

  • Vatro Marx

    21. novembar 2014 | 21:07

    Mr. Krbi tko vas pita o medjunarodne zajednice, Vi zelize da pivucete pažnju narodu Srbije na sasvim nelogican nacin. Zasto ne pokazete vasu licnu volju i dovedes tvoje patriote i pomognu Srbije da se izvuce iz ove krize. Koliko je puta drug Dacic bio u SAD, i obecali dace napraviti velike hotele, restorane ako se ne varam doslo je njih u Beogrd prije par godina nista samo cvrsto obecanje, docicemo ponovo da uvidimo situacinu ostalo je samo obecanje ludo radovnje. Mr. Kirbi ne vjerujem vama amerikancima nista u stvari takvi ste po prirodi, ugledajte se na samo na Russiju, kakva je suradnja i koje pomoci je dobijeno. To su pravi prijatelji a vi amerikanci kao da ne postojite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA