EVO KAKAV PROVOD VOLE SRPSKI MINISTRI: Vučić obožava riblje specijalitete, Gašić i Antić kafane, a Dačić da zakuva čorbu!

Premijer voli mirnije restorane i muziku grupe "Franc Ferdinand", dok vicepremijer često zapeva, ali i svrati do kuhinje da virne u šerpu. Dobar glas u Vladi ima Selaković, za koga njegovi prijatelji tvrde da odlično peva

  • 1

Bez obzira na veliku odgovornost i mnogo posla koje sa sobom nose visoke državničke funkcije, ministri, baš kao i sav normalan svet, ponekad vole da se opuste i zabave. 

Tako, recimo, slobodno vreme, kojeg , kako je i sam rekao, ima malo, premijer Aleksandar Vučić, osim sa porodicom, najviše voli da provede u proverenim i odabranim restoranima, posebno u onim gde služe riblje specijalitete, prenose Naše novine.

- Vučić voli šnicle od soma i vrsan je poznavalac vina, pa tako kad nađ vremena ide u restorane koji imaju riblje specijalitete i dobru vinsku kartu. Kada se zaželi dobre muzike, on onda sluša omiljeni bend "Franc Ferdinand" - kaže sagovornik "Naših novina". blizak Vučiću.

GURMANI I PEVAČI

Iako je poznat po tome što se često u trenucima slavlja rado lati mikrofona i otpeva svoju omiljenu pesmu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnjih poslova, Ivica Dačić, u slobodno vreme takođe bira samo proverene restorane, gde ga poznaju i gde se često oseća kao kod svoje kuće.

- Ministar nam je čest i rado viđen gost. Sada već znamo šta voli, a šta ne... Zanimljivo je kada se dovoljno opusti i kada je dobro raspoložen, Dačić se prošeta i do restoranske kuhinje, gde dok ćaska sa kuvarom, malo proba i jela koja se krčkaju na šporetu. On to radi vrlo šarmantno i spontano - objašnjavaju iz jednog beogradskog restorana, koji je čest izbor ministra.

Međutim, zbog ministarske fotelje, Bratislav Gašić nije zaboravio onu kafansku, pa koliko god mu obaveze to zadovoljavaju, ministar s prijateljima svrati u kafanu.

- On je uvek bio narodski čovek, voli domaću, opuštenu atmosferu  i nije od onih koji čekaju da ih neko časti. Uvek je široke ruke i ostavlja dobar bakšiš - objašnjava ministrov blizak poznanik.

Kafane, doduše one u zlatarskom kraju, posećuje i ministar pravde, Nikola Selaković, koji se, kako navode izbori bliski ministru , često ne libi ni da pusti glas.

- Selaković najviše voli da izlazi u kafane oko Nove Varoši  i da odlazi na planinu Zlatar, jer je to njegov rodni kraj. Obožava izvornu muziku, koju često zna i da zapeva, jer je u mladosti pevao u horu, i uvek dobija pohvale jer zaista ministar peva bolje od većine poznatih pevača- objašnjava izvor Naših novina blizak ministru.

FILMOFILI I TAMBURAŠI

Po pevanju, kako Naše saznaju, poznat je i ministar energetike Aleksandar Antić, koji rado posećuje kafane gde se može čuti zvuk tamburica, a baš kao i njegova stranačka koleginica, Slavica Đukić Dejanović, ministar je rado viđen u društvu.

- Slavica ne izlazi često, ali kada izlazi voli da se provede u odabranom društvu. Voli dobru muziku, prijateljsku i opuštenu atmosferu, a kad je muzika ponese, zna i da zaigra - kaže izvor blizak socijalistima.

Za razliku od svojih kolega iz Nemanjine 11, ministarka Zorana Mihajlović ne voli provode u kafani, već slobodno vreme radije provodi  gledajući neki dobar film, a ukoliko se zaželi dobre muzike, ministarka , poput kolege ministra kulture, Ivana Tasovca, poseti koncert klasične muzike, poput koncerta Ruskog hora, čije gostovanje nije propustila ove godine.

Ljubitelj kafane nije ni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji sev svoje slobodno vreme posvećuje supruzi i detetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA