VUČIĆ SA RIVLINOM: Došao sam da investiram u budućnost naših odnosa! (FOTO)

- Želim da pojačamo saradnju naše dve zemlje i da nastavimo prijateljske odnose naša dva naroda - istakao je u otvorenom obraćanju predsednik Izraela, a premijer Srbije je rekao da je došao da investira u budućnost odnosa između ove dve zemlje

  • 10

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u popodnevnim satima u Jerusalimu sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje dveju zemalja.

- Želim da pojačamo saradnju naše dve zemlje i da nastavimo prijateljske odnose naša dva naroda - istakao je u otvorenom obraćanju predsednik Rivlin.

Premijer Vučić je naglasio da je došao u Izrael kako bi investirao u budućnost odnosa dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Teme razgovora bile su jačanje trgovinske i ekonomske, ali i političke saradnje. Naglašeno je da treba raditi na unapređenju saradnje i u drugim sferama, sportu i kulturi, navodi se u saopštenju.

Srpski premijer je istakao da je važno privući što veći broj investitora iz Izraela, što će dovesti do dobrobiti za obe zemlje.

Premijer Vučić zahvalio je predsedniku Rivlinu na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije, kao i na podršci koju Izrael pruža Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Vučić je danas započeo radnu posetu Izraelu susretom sa premijerom Benjaminom Netanijahuom. On je u prepodnevnim satima posetio je Memorijalni kompleks Jad Vašem, a nakon susreta sa Rivlinom prisustvovaće ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

Prethodno se premijer Srbije sastao sa premijerom Izraela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avatar

    1. decembar 2014 | 16:12

    Mnogo ozbiljnije države grade dobre odnose sa Izraelom, zašto bi Srbija bila izuzetak.

  • Marija

    1. decembar 2014 | 16:10

    To je zemlja u istj poziciji kao i Srbija,ako posmatramo kakvim je prijateljima okružena.Kada bi Rusija pružila takvu podršku Srbiji kao što ima Izrael od SAD bilo bi to dugotrajno pozitivno rešenje za sve države na Balkanu.

  • Aleksandra

    1. decembar 2014 | 17:03

    Svaka cast! Radimo na udruzivanju i investiranju. Ulazemo u buducnost! Samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA