RRA: DS i Tadić nisu favorizovani

Član Republičke radiodifuzne agencije Goran Peković rekao je da nema podatke o tome da su demokrate favorizovane u elektronskim medijima

  • 1

Član Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Peković rekao je da ta agencija nema podatke o tome da su, kako tvrdi lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, Demokratska stranka i Boris Tadić favorizovani u elektronskim medijima.

Peković navodi da još nisu dobili prigovor URS-a, ali da se prati koliko emiteri daju prostora državnim funkcionerima. On je podsetio emitere da svim političkim strankama treba da daju podjednak prostor, o čemu će RRA voditi računa.

URS je saopštio da je danas uputio prigovor RRA zbog, kako tvrde, kršenja Opšteg obavezujućeg uputstva u predizbornoj kampanji, te povlašćenog položaja Tadića u medijima.

Izvršni direktor CESID-a Marko Blagojević kaže da mediji ne krše zakon time što prate aktivnosti državnika koji su i stranački funkcioneri.

Blagojević objašnjava da se radi o opštem problemu, koji tokom predizborne kampanje samo dolazi do izražaja, a koji proističe iz činjenice da je u Srbiji moguće udvojavanje funkcija - državnih i partijskih.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA