MINISTAR OŠTRO PORUČIO PROSVETARIMA: Ocene moraju biti zaključene!

- Ja ne želim da razmišaljm o scenariju u kojem neko ne zakjučuje ocene. Škola postoji zbog đaka. To znači da ne možemo da tolerišemo da bilo ko ne zaključi ocene - rekao je ministar prosvete

  • 61

Ne možemo da tolerišemo da bilo ko ne zaključi ocene učenicima na polugodištu, kaže ministar prosvete Srđan Verbić.

Verbić je za RTS rekao i da je današnja potopuna obustava rada jednog dela prosvetnih radnika nezakonita. Prosvetni radnici danas će poptuno obustaviti rad i neće držati časove u školama, već će organizovati proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji.

- Ja ne želim da razmišaljm o scenariju u kojem neko ne zakjučuje ocene. Škola postoji zbog đaka. To znači da ne možemo da tolerišemo da bilo ko ne zaključi ocene - rekao je Verbić za RTS.

On je naveo i da je nedavni štrajk upozorenja prosvetnih radnika bio po zakonu, ali da je današnja potpuna obustava rada nezakonita, kao i da je to neodgovoran potez sindikata.

Verbić je takođe rekao da je u javnosti stvorena slika da sve škole u Srbiji ne rade.

- Velika većina nastavnika radi normalno i u manjem broju školu se odvija poptuna obustava rada - kaže je Verbić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    22. decembar 2014 | 09:46

    Tako je Verbiću, deca ne smeju da trpe zbog onih koji imaju sigurne i redovne plate, koji godišnje odmore provode sa porodicama i to u vreme kad 2.000.000,00 radnika nema ni posla ni prihoda e zbog takvih sam protiv štrajka i neću da đaci, njihove porodice i mnogi drugi trpe od onih koji na ovaj način vaspitavaju decu...

  • PAJA

    22. decembar 2014 | 13:43

    NA BIRO SA NJIMA JA MOM DETETU PLAĆAM MESEČNU 5000DIN. I JOŠ MORAM DA IDEM PO NJU JER GOSPODA ŠTRAJKUJU,TREBA DA RADE KOD PRIVATNIKA PA DA VIDE KADA BI ŠTRAJKOVALI.MINISTRE NIKO NIJE NEZAMENLJIV AKO IM JE MALO KNJIŽICU I NA BIRO IMAĆE VIŠE,A MLADE KOJI ČEKAJU POSAO ZAPOŠLJAVAJ.NEKA DOBRO RAZMISLE JER I RODITELJI ĆE KRENUTI U ŠTRAJK A PROSVETARI NEKA PREDAJU PRAZNIM UČIONICAMA,I NEKA SHVATE DA I OD MOJIH 21000DIN.ONI DOBIJAJU PLATU A NERADE 40SATI NEDELJNO I IMAJU ODMORA KOLIKO HOĆE.

  • Reks

    22. decembar 2014 | 17:08

    Svi koji su u strajku napolje imamo pune biroe mladjih i pametnijih nastavnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA