SNP Naši: Obilić je veličina, Sulejman je samo slina!

Želimo da se snimi serija koja će afirmisati srpske junake, da stanemo na put serijama u kojima se tuđi zločinci šminkaju i prodaju kao fini ljudi, kažu u ovom pokretu

  • 2

Beograd je osvanuo oblepljen plakatima pokreta SNP Naši s porukom "Obilić je veličina, Sulejman je samo slina", kojim aktivisti ovog pokreta žele da izraze protest o sve masovnijoj zastupljenosti turskih serija na našim televizijskim programima, kaže za Telegraf.rs portparol ovog pokreta Ivana Borić.

- Cilj ove akcije je zaustavljanje pokušaja prekrajanja istorije. Sulejman je bio krvnik i zločinac, a u seriji je prikazan totalno drugačije - ističe Borićeva.

U Srbiji se puštaju turske serije koje glorifikuju njihovu istoriju, a nikome nije palo na pamet da snimi serije sa o životu srpskih velikana, dodaje ona.

- Srpkinje nam uzdišu i gledaju tamo nekog Sulejmana umesto da to čine za našim Obilićem, Sinđelićem, Karađorđem i mnogim drugim zaslužnim Srbima - objašnjava portparolka SNP Naši.

Ivana Borić kaže da je cilj da se prvo Beograd oblepi ovim plakatima, a da se taj protest kasnije proširi na celu zemlju.

- Želimo da se snimi serija koja će afirmisati srpske junake, da stanemo na put raznim Sulejmanima u kojima se tuđi zločinci šminkaju i prodaju kao fini ljudi - kaže Borićeva.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijela

    26. mart 2012 | 20:01

    Prava stvar Obilic i jeste velicina a Sulejman je i gore nego slina...

  • zorica

    29. novembar 2013 | 09:46

    pricajte vi sta hocete ,ali zbog Bali Bega menjam i veru :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA