IVANOVIĆ: Poseta Vučića Kosovu je znak Srbima da nisu zaboravljeni!

- To je jako važno, jer s vremena na vreme najviši državni funkcioneri moraju doći na Kosovo i razgovarati s našim ljudima. Moraju prosto da ohrabre taj svet, jer ponekad dođe do totalne depresije kod tih ljudi, imaju osećaj ponekad da su zaboravljeni - rekao je lider građanske inicijative SDP, komentarišući posetu premijera Srbije Kosovu

  • 11

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da je predstojeća poseta premijera Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji izuzetno važna, kako bi se kod naroda u pokrajini otklonio osećaj da su zaboravljeni.

Ivanović je rekao da najviši državni funkcioneri moraju povremeno doći u pokrajinu kako bi ohrabrili narod koji ovde živi.

- To je jako važno, jer s vremena na vreme najviši državni funkcioneri moraju doći na Kosovo i razgovarati s našim ljudima. Moraju prosto da ohrabre taj svet, jer ponekad dođe do totalne depresije kod tih ljudi, imaju osećaj ponekad da su zaboravljeni - rekao je Ivanović.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- Ne govorim koliko je to opravdano, možda je neopravdan osećaj, jer tu je svaki dan (direktor Kancelarije za Kosovo I Metohiju ) Marko Ðurić, tu je vrlo često poneki od ministara - kazao je lider GI SDP.

Ivanović je u intervjuu Radiju Kontakt Plus iz Kosovske Mitrovice istakao da taj subjektivan osećaj mora da se eliminiše, i to bez velikih reči i velikih parola.

- Kad vidi čovek ljude na terenu, kad vidi Vučić ljude na terenu biće mu jasnija slika jer jedna je slika u izveštajima, ta slika najčešće odražava generalnu situaciju ali pojedinačno, nekad pojedinačna sudbina može jednostavno da utiče na veći senzibilitet prema ovoj temi - rekao je Ivanović koji se nalazi u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici i koji je na pitanja odgovorio preko svog advokata.

Foto:Tanjug/Rade Prelić Foto:Tanjug/Rade Prelić

Premijer Vučić posetiće Kosovo i Metohiju u sredu, 14. januara.

On će tom prilikom obići Pasjane, Štrpce i Gračanicu, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ovo je prva poseta jednog predsednika Vlade Republike Srbije od 1999. godine Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom Pomoravlju, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Pored premijera Vučića u poseti Kosovu i Metohiji biće i ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, koji je i domaćin posete.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema programu posete, premijer će prisustvovati otvaranju porodilišta u Pasjanu, a u Štrpcu je predviđen susret sa viđenijim predstavnicima lokalne zajednice.

U Gračanici je predviđen sastanak sa Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonačelnika Građanske inicijative "Srpska" i Branimirom Stojanovićem, doskorašnjim gradonačelnikom, kao i otkrivanje spomenika kralju Milutinu.

Premijer će posetiti i manastir Gračanicu, gde će se susresti sa Vladikom Teodosijem i održati sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim pokrajinskim ministrima i srpskim poslanicima u pokrajinskoj skupštini, predsednicima privremenih organa i načelnicima okruga, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Tadic

    14. januar 2015 | 09:34

    Godinama unazad zvanicnici Pristine nas uz pomoc zapada ucenjuju i uslovljavaju ali je u poslednje vreme Srbija stekla autoritet koji je umanjio uticaj Pristine. Ipak je Vucicev autoritet od koristi a i podrska nasim na Kosovu je moralan cin.

  • Mark

    13. januar 2015 | 17:59

    Predsednik vlade Srbije ide u juznu Srbiju koja je pod stranim trupama, ali jos uvek u sastavu Srbije. Niko mu to ne moze zabraniti.

  • LBJ

    13. januar 2015 | 17:48

    Vucic i drzava Srbija su uz svoje gradjane u nasoj juznoj pokrajini. Situacija nije ni laka ni jednostavna, ali borimo se svi zajedno da bude bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA