Đurišiću kazna od 6.829,78 dinara!

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je danas šefa poslaničkog kluba SDS novčanom kaznom od 10 odsto osnovne plate

  • 1

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je danas šefa poslaničkog kluba SDS Marka Đurišića novčanom kaznom od 10 odsto osnovne plate, odnosno 6.829,78 dinara zbog opomene koja mu je izrečena na planeranoj sednici 19. januara.

 

Tokom skoro jednočasovne rasprave, članovi Odbora iz DS i SDS zatražili su da to skupštinsko telo inicira sastanak predsednice parlamenta Maje Gojković, potpredsednika Skupštine i šefova poslaničkih grupa na kojem bi se razgovaralo o merama koje se izriču uglavnom opozicionim poslanicima.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Predsednik Odbora Zoran Babić ocenio je da to nije moguće po Poslovniku i podsetio da skupštinski kolegijum saziva Gojkovićeva, pa je predložio da svi šefovi poslaničkih grupa zatraže takav sastanak.

 

On je podsetio da su opozicioni poslanici u poslednjih nekoliko nedelja "sve počastili time da su ološ, đubre, a njemu lično rekli da treba da mu se stavi kesa na glavu i to niko nije osudio".

 

- Đurišić često remeti tok sednice, to mu ne smeta, ali je glasan kada to drugi rade - dodao je Babić.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA