ŠLJIVANČANIN O HAŠKOJ PRESUDI: Hrvatska više NEĆE MOĆI da optužuje Srbiju za GENOCID!

- Ne vidim da je ishod pozitivan za Srbiju, ali svakako je pozitivno što je stavljena tačka na taj proces i što Hrvatska ne može više da optužuje Srbiju da je počinila genocid kakav je počinila država Hrvatska - rekao je bivši general JNA, koji je proveo 11 godina u Ševeningenu

  • 15

Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je u celini tužbe Hrvatske i Srbije za genocid. Sud je i presudio da hrvatske snage nisu počinile genocid tokom akcije “Oluja”, kao ni da srpske snage ne mogu biti optužene za genocid u Vukovaru. Penzionisani oficir JNA i Haški optuženik Veselin Šljivančanin za Telegraf.rs kaže da je konačno jasno da Srbija nije mogla niti je vršila genocid!

Na neki način stavljena je tačka na tužbe koje su prekinute pre nekoliko godina, ali pitanje je da li je zapravo išta rešeno?

HRVATSKA NIJE DOKAZALA ZLOČINE SRBA! Tužba protiv Srbije odbačena zbog manjkavosti i LAŽNIH SVEDOKA!

MIR, MIR, MIR, NIKO NIJE KRIV: Krv je pala, ljudi ubijani, zaklani i proterivani, a NIKO NIJE POČINIO GENOCID!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Penzionisani oficir JNA i Vojske Jugoslavije, bivši Haški optuženik, Veselin Šljivančanin, za Telegraf.rs prokomentarisao je presudu međunarodnog suda. Bivši general tvrdi da je Hrvatska dobila ono što je tražila - da bude oslobođena za zločine koje je počinila nad srpskim stanovništvom.

- Ishod je svakako pozitivan za Hrvatsku i ona sada neće odgovarati za zločine koje je počinila i za proterivanje srpskog naroda sa njihovih vekovnih ognjišta. Kada je reč o Srbiji, ona nije niti je mogla da vrši genocid. Ukoliko su Srbi na neki drugi način pomagali svoj narod - to svakako nije genocid.

- Ne vidim da je ishod pozitivan za Srbiju, ali svakako je pozitivno što je stavljena tačka na taj proces i što Hrvatska ne može više da optužuje Srbiju da je počinila genocid kakav je počinila država Hrvatska - rekao je Veselin Šljivančanin za naš portal.

(M. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik

    3. februar 2015 | 15:08

    Ovo je jos jedan zlocin, ptotiv krajiskih Srba! Po mome i hrvatska i srbija zazluzuju osudu, Hrvatska sto je unistila sve srpske gradove i sela i pobila mnogo civila koji su ostali u svojim domovima! Srbiju sto nista nije poduzela da to spreci, jos je pomogla na neki nacin da Srbi napuste Krajinu! Ali danas vam je takav svijet, sve je vaznije od ljudskih zivota, pa me ovo nista nije iznenadilo! A za Srbiju samo toliko, jos jednom je dokazala da je nesposobna da brani srpske interese!

  • Dragance

    3. februar 2015 | 14:56

    Znalo se za ovakav kraj. Znaci CROmanjoncima sve oprosteno?

  • as

    3. februar 2015 | 14:49

    Zasto bi jedan penzionisani vojnik dao sebi za pravo da komentarise jednu sudsku presudu? Nije on penzionisani pravnik. Nije mu mesto u ovoj prici. Neka konacno, vec jednom, svako u ovoj zemlji bude na svom mestu i svima ce da nam bude bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA