ALBANCI nemaju poverenja u Mustafu zbog TAJNOG SASTANKA s Vučićem!

- Mustafa i Tači idu na dijalog sa Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem bez dozvole Skupštine Kosova i bez predstavljanja bilo kakvih stavova, platforme ili ciljeva. Taj sastanak je tajan u odnosu na građane i institucije Kosova. Sutrašnji sastanak je nelegitimin i neprihvatljiv - smatra potpredsednik Skupštine Kosova

  • 6

Pokret “Samoopredeljenje“ smatra da kosovski predstavnici idu na sastanak sa premijerom Srbije bez saglasnosti Skupštine Kosova.

Taj stav je izneo potpredsednik Skupštine Glauf Konjufca, koji je naveo da Isa Mustafa i Hašim Tači nisu inforimisali parlament o današnjem sastanku.

- Mustafa i Tači idu na dijalog sa Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem bez dozvole Skupštine Kosova i bez predstavljanja bilo kakvih stavova, platforme ili ciljeva. Taj sastanak je tajan u odnosu na građane i institucije Kosova. Sutrašnji sastanak je nelegitimin i neprihvatljiv - smatra Konjufca.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Po njegovim rečima, građani Kosova ne mogu imati poverenja da će Isa Mustafa braniti interese Kosova "kako treba".

Poslanik "Samoopredeljenja" Redžep Seljimi je rekao da "Srbija brani ratne zločine", i kao primer naveo načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubišu Dikovića, za koga je, kako je kazao, "dokazano da je izvršio ratne zločine prema civilnom stanovništvu Kosova".

Seljimi je pozvao Vladu Kosova da hitno prekine pregovore sa Srbijom, jer smatra da su oni na štetu Kosova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanka

    9. februar 2015 | 14:37

    Ti imas prava da spominjes ratne zlocine.Bila bih najsrecnija kad nas niko nebi obavestavao, sta ovi s Kosova provaljuju.Toliko su lji...

  • maja86

    9. februar 2015 | 13:27

    Tajno ili javno razgovarati se mora. U cilju zaštite svih gradjana Kosova možda je ovakav način pregovora i najbolji u ovom trenutku.

  • Danica

    9. februar 2015 | 20:23

    Doticni gospodin se ponasa kao da je Kosovo posebna drzava, pa sam njome upravlja. Pregovori su bitni zbog stabilnosti svakog dela Srbije, pa tako i Kosova, a sastanak bio javni ili tajni uopste nije bitno, bitno je da se rese pitanja koja uticu na dalju saradnju. Bitno je da gospoda dole shvati da je Kosovo Srbija i sto pre usvoje to ce se manje osecati porazeno (ako imaju zbog cega da se tako osecaju).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA