Evo šta je Vučić rekao ZAŠTO NA SRETENJE ide u Hrvatsku i šta će reći KOLINDI U LICE!

Premijer Srbije na vanrednoj konferenciji za novinare objasnio je razloge svog puta u Zagreb i Hrvatsku na Dan državnosti Srbije

  • 69

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Nemanjinoj 11 istakao je da je Srbija na dobrom putu i da je po prvi put u istoriji bez deficita, ali i o odlasku u Zagreb na Sretenje, kao i o mučnim pregovorima u Briselu sa delegacijom Prištine.

Prva tema koju je dotakao bila je odlazak na inauguraciju novoizabrane hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović. Vučić je rekao da je posle konsultacija s predsednikom Nikolićem odlučio da ode u Zagreb u nedelju 15. februara na dan našeg državnog praznika - Sretenja.

VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA JAVNOSTI: Evo šta je premijer poručio Srbima!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Doneo sam odluku da odem na inaguaaruaciju predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Nikakva sujeta i negativna emocija ne sme da se ispreči dobrim međususedskim odnosima. Ja nisam sujetan i smatram da je stabilnost u regionu najvažnija. Mi želimo da u miru napredujemo, ne plašimo se unutrašnjih problema, već ih rešavamo na najbolji mogući način od čega imamo podršku iz celog sveta. Ne plašim se da odgovorim ni onima koji su jači od Zagreba danas, ali želimo da imamo dobre odnose sa svima i da bude dobro i Srbima i Hrvatima. Ne pamtim da je neka odluka koja nije dobro ni za mene lično, ni za stranku naišla na toliki otpor. Nijednu noć nisam dobio toliko negativnih komentara, ali ja odluku menjati neću, jer nije moj posao da se ulizujem i da radim dobro što je jednokratno već dugoročno doboro za naše građane. Bilo bi me sramota kada bih vodio politiku koja bi ugrozila budućnost našeg naroda - rekao je premijer Srbije i dodao da će na dan tog velikog verskog i državnog praznika zajedno sa srpskim političarem u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem prisustvovati liturgiji u pravoslavnoj crkvi u Zagrebu.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će neko iz međunarode zajednice podržati njegov odlazak u Hrvatsku, premijer Srbije je rekao da niko sa Srbijom e raygovara ucenjivački, jer se "sa Srbijom tako ne razgovara".

- Niko me iz međunarodne zajednice nije zvao niti je smeo da me pozove da pita da li idem na inauguraciju. Sa Srbijom se tako ne razgovara - rekao je Vučić dodajući da je izabran da donosi teške, a ne lake odluke.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić Foto: Tanjug/Zorana Žestić

- Onda ste mogli i da me birate za predsednika kućnog saveta - dodao je on i naglasio:

- To je moja odluka, niko na nju nije uticao, sem što sam je doneo posle konsultacija s Nikolićem i smatram da je to dobro - dodao je Vučić

Premijer Srbije potvrdio je da će 15. februara otići na inauguraciju predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitanović, ali i da će se tada sastati sa predstavnicima Srba u Hrvatskoj i dati im podršku.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    12. februar 2015 | 15:21

    Kad nas neko duboko povredi oporavljamo se samo ako oprostimo, ali nanesena nepravda ne znaci nista ako je ne pamtimo.

  • Kjevo

    12. februar 2015 | 13:57

    Постаје досадан.

  • ja

    12. februar 2015 | 14:57

    To sta ce joj reci u lice mi necemo saznati !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA