MEKALISTER SA SRPSKIM ZVANIČNICIMA: Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali i da slušam!

- Iskreno se radujem što ću posetiti Beograd. Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali pre svega da slušam, kako bi moj izveštaj o napretku u evropskim integracijama bio što uravnoteženiji - rekao je izveštilac Evropskog parlamenta za Srbiju

  • 4

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister boravi u višednevnoj poseti Srbiji tokom koje će razgovarati sa državnim vrhom i predstavnicima opozicije i nevladinih organizacija.

- Iskreno se radujem što ću posetiti Beograd. Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali pre svega da slušam, kako bi moj izveštaj o napretku u evropskim integracijama bio što uravnoteženiji - rekao je Mekalister za Tanjug uoči posete.

Izvestilac EP će danas najpre obići Svilajnac gde će zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom prisustvovati svečanom otvaranju obnovljenog vrtića "Dečija radost" koji je najviše stradao u katastrofalnim poplavama u maju prošle godine.

Foto: Tanjug/Miloš Jelisijević Foto: Tanjug/Miloš Jelisijević

Pre svečanog otvaranja vrtića, zakazanog za 15 sati, Devenport i Mekalister sastaće se sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem, a posetiće i Poljoprivredno veterinarsku školu sa domom učenika i porodicu Koković, kojoj je sagrađena nova montažna kuća uz pomoć sredstava EU, saopštila je Informativna služba Skupštine opštine Svilajnac.

Mekalister će u Beogradu između srede i petka imati odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

Sastaće se i sa ombudsmanom Sašom Jankovićem, liderima opozicionih partija, predstavnicima diplomatskog kora, biznisa i nevladinih organizacija.

Izvestilac će u Evropskom parlamentu krajem meseca predstaviti drugu, dopunjenu verziju izveštaja o Srbiji, a parlament će je nakon rasprave u martu usvojiti u vidu rezolucije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • davca

    18. februar 2015 | 22:04

    Ovakav covek nam samo moze pomoci svojim iskrenim izvestajem da napokon mozemo da se nadamo da dobijemo sansu za ulazak u EU..

  • Rade

    18. februar 2015 | 19:57

    Zastava EU je tu na svom mestu uz Srpsku,cilj postignut , posao napravljen, ta zašta tolika nervoza i sikiracija oko ničega?

  • Ana

    18. februar 2015 | 13:21

    Srbija se procula po dobrim uspesima i reformama,a to je veoma vazna poseta za nasu zemlju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA