NAJBOLJE ČUVANA TAJNA: Alija Izetbegović bio je SRBIN, a njegovi su bili VLASNICI Ade Ciganlije u Beogradu!

Bivši lider bosanskih muslimana poreklom je Srbin, a njegovi koreni vuku iz Beograda iz kojeg su pobegli po raspadu Otomanskog carstva

Lider bosanskih muslimana i bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović bio je poreklom Srbin, a njegova porodica bila je vlasnik Ade Ciganlije!

Ovaj podatak izneo je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u intervjuu za Nedeljnik. On kaže da mu je to lično priznao lider bosanskih muslimana.

ISPOVEST VUKA DRAŠKOVIĆA: Papa je hteo da KLEKNE I POMOLI SE pred moštima SVETOG SAVE, Srbi mu nisu dali!

Drašković je ispričao kako je s Alijom Izetbegovićem razgovarao o neophodnosti saveza Srba i muslimana, a da mu je Izetbegović tom prilikom ispričao da je poreklom Srbin i da je njegova porodica bila vlasnik Ade Ciganlije u doba Karađorđa.

Izetbegović hteo da izda muslimane, potpisao cepanje BIH

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Porodica Izetbegović je poreklom iz Beograda, koji su napustili 1868. nakon raspada Otomanskog carstva.

Iz Beograda se sele u Bosanski Šamac, a od bega Izeta uzimaju prezime i postaju Izetbegovići. U ovom bosanskom gradiću begovska porodica Izetbegovića postaje vlasnik velikih poseda.

DUGO ČUVANA TAJNA: Zoran Đinđić i Alija Izetbegović rođeni u istoj kući! (FOTO)

Godine 1925. u ovoj bogatoj familiji rađa se Alija, koji se sa svojim roditeljima tri godine kasnije seli u Sarajevo.

Ovo nisu jedine zanimljivosti iz života bivšeg predsednika BiH, te se tako ranije pojavila informacija i da je ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić rođen u kući Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu!

Alija režirao masakr na Markalama!

(Telegraf.rs)

Komentari

  • miki

    Uposte nije vazno sta je on bio nekad, vazno je sta je postao. Nama su preci izginuli na Kosovo polju a mi smo danas postali da ne kazem sta!

  • Rasha

    Oni jedose kiselo grozdje ali njihovoj deci ima da trnu zubi.Zavadise narod lazima da su jedni drugaciji od drugih i da su jedni bolje vere nego drugi.Svi smo isti na ovim prostorima i to svi znaju samo sto nezele da priznaju pa je onda u tom vremenu najbolje i najbezbolnije bilo zvati se jednim imenom i imati 22 milionqa "istog naroda".Ali drugi nedadose tako

  • Saraj

    To nije republika srpska,vec republika sumska!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima