Vreme čitanja: oko 1 min.

NAJBOLJE ČUVANA TAJNA: Alija Izetbegović bio je SRBIN, a njegovi su bili VLASNICI Ade Ciganlije u Beogradu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši lider bosanskih muslimana poreklom je Srbin, a njegovi koreni vuku iz Beograda iz kojeg su pobegli po raspadu Otomanskog carstva

Lider bosanskih muslimana i bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović bio je poreklom Srbin, a njegova porodica bila je vlasnik Ade Ciganlije!

Ovaj podatak izneo je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u intervjuu za Nedeljnik. On kaže da mu je to lično priznao lider bosanskih muslimana.

Drašković je ispričao kako je s Alijom Izetbegovićem razgovarao o neophodnosti saveza Srba i muslimana, a da mu je Izetbegović tom prilikom ispričao da je poreklom Srbin i da je njegova porodica bila vlasnik Ade Ciganlije u doba Karađorđa.

Izetbegović hteo da izda muslimane, potpisao cepanje BIH

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Porodica Izetbegović je poreklom iz Beograda, koji su napustili 1868. nakon raspada Otomanskog carstva.

Iz Beograda se sele u Bosanski Šamac, a od bega Izeta uzimaju prezime i postaju Izetbegovići. U ovom bosanskom gradiću begovska porodica Izetbegovića postaje vlasnik velikih poseda.

Godine 1925. u ovoj bogatoj familiji rađa se Alija, koji se sa svojim roditeljima tri godine kasnije seli u Sarajevo.

Ovo nisu jedine zanimljivosti iz života bivšeg predsednika BiH, te se tako ranije pojavila informacija i da je ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić rođen u kući Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu!

Alija režirao masakr na Markalama!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kowak

    28. februar 2015 | 14:40

    Svi su oni bili SRBI samo im je tesko to da priznaju.

  • Cica

    28. februar 2015 | 14:34

    Poturica su najgore ...... Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena.

  • blagoje

    28. februar 2015 | 17:06

    Istoriska činjenica ovako kaže: U Bosni su do 15 veka živeli srbi, nije bilo ni Turaka , a ni muslimana. Posle dolazi do islamističkih preobražaja Srba u muslimansku veru. A Srbi su prelazili u islamsku veru iz tri razloga : 01. Odvodjenje mlade dece u janičare. 02. Prelazak u islam iz interesnih razloga, da sačuva imovinu i obitelj. 03. Čuvanje dostojanstva , da mu turčin ne spava prvu noć sa ženom. A ako neko zna nešto drugo, ustvari ako ima činjenično stanje. Što općenito znači da su muslimani u Bosni Srbi muslimanske vereispovest. Što znači da većina , a ako ne i svi vode poreklo od Srba. Što su neki to i priznali, možda sa dozom uzdržanosti , ali tako je... Toga isto ima i u katoličkim srbima, ali o tome drugi put.... pozdrav mr Alen Nuri Dragin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA