TAJNI PLAN KNEZA PAVLA I HITLERA: Srbija stub EU i ekonomski jača od Švajcarske, a šokiraće vas koliko bi Srba bilo! (FOTO) (VIDEO)

Da se sledio put kneza Pavla Jugoslavija bi bila neutralna do kraja rata, nekoliko miliona Srba ne bi bilo ubijeno i bili bi Švajcarska. Ne bi imali Broza niti živeli 70 godina pod komunizmom

Jugoslovenski knez namesnik Pavle Karađorđević sastao se 1941. godine sa Adolfom Hitlerom i dogovorio veoma povoljan sporazum za zemlju, a koji bi da je on ispoštovan, prema tvrdnjama mnogih istoričara od Srbije napravio Švajcarsku sa preko 30 miliona stanovnika!

DA LI JE TAJNI PLAN KNEZA PAVLA I HITLERA BIO PAKT S ĐAVOLOM? Evo kako bi Srbija bila EKONOMSKA I VOJNA SILA!

Na današnji dan 1941. godine knez-namesnik Pavle Karađorđević, pod velikim pritiskom sastao se u Berhtesgadenu sa vođom Trećeg rajha Adolfom Hitlerom, koji je insistirao da Beograd pristupi Trojnom paktu, a Nemačka i Italija bi navodno garantovale integritet i nezavisnost Kraljevine Jugoslavije.

U razgovorima s Hitlerom knez Pavle insistirao je na neutralnosti Jugoslavije, koju je i dobio, Hitler je navodno čak popustio pred zahtevima da ne dozvoli nemačke baze ili prolaz trupa preko teritorije KJ.

Foto: wikipedia Foto: wikipedia

Knez Pavle je uspeo da natera Hitlera na popuštanje kao nijedan lider pre njega, Jugoslavija je prema tom dogovoru bila jedina balkanska država bez tih obaveza, a umesto zahvalnosti, Pavle je proglašen izdajnikom i proteran iz zemlje.

- Da se sledio put kneza Pavla Jugoslavija bi bila neutralna do kraja rata, nekoliko miliona Srba ne bi bilo ubijeno i bili bi Švajcarska. Ne bi imali Broza niti živeli 70 godina pod komunizmom. Danas bismo bili jedan od glavnih stubova EU, svi bi se ugledali na nas, mi bismo bili ti koji postavljaju uslove - kaže za naš portal profesor Oliver Antić.

Foto: Wikipedia/Bundesarchiv Foto: Wikipedia/Bundesarchiv

Prema tvrdnjama mnogih srpskih istoričara da je knez Pavle ostao na vlasti, Srbima se ne bi desio Drugi svetski rat, kao ni stradanje u Jasenovcu. Država bi imala razvijenu industriju i bila poštovana u međunarodnim okvirima, a Srba bi danas bilo bar 30 miliona umesto samo sedam.

Istoričar Kosta Nikolić kaže da knez Pavle nije bio izdajnik, već dobar vladar koji je od Hitlera izdejstvovao dobar sporazum za državu i narod.

- Hteo je da sačuva zemlju, poštedi ljude rata. Možda bismo danas bili kao Švedska i Švajcarska da je postignuti sporazum opstao. Današnja realnost može imati korene u 1941. Možda danas ne bismo bili pred bankrotom niti izgubili Kosovo - zaključuje Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    5. mart 2015 | 10:28

    Ovo je bio dobar plan,ali probritanski oficiri su izvršili puč 27.marta,i tako gurnuli Kraljevinu Jugoslaviju u rat.

  • MikaSRB

    5. mart 2015 | 10:13

    Ovo je jako bolna tema za svakog srbina koji poznaje istoriju svoje zemlje. Sa jedne strane imaš kneza bačenog pred svršen čin, da bira između dva zla, sa druge strane najveće zlo 20veka. Još uvek se sagledavaju svi aspekti te priče. Možda nas hitler ne bi ni dirao a možda bi nas svakako napao,kao što je i ruse sa kojima je prethodno potpisao sporazum o nenapadanju. Trebala mu je naša teritorija a i osveta za ono šamaranje 1914-1918 tako da je taj rat bio neizbežan po mom mišljenju.

  • BILI

    5. mart 2015 | 10:25

    Šteta što Srbi nikada nisu imali i slušali pravog SRBINA za vođu nacije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA