ČEDA O ĐINĐIĆU: Srbija je talac glupih PODELA!

- Još nismo stvorili zemlju koja bi bila dostojna Zoranove žrtve i naših zajedničkih ideala, ali to nam ne može umanjiti obavezu, niti nas osloboditi posla koji i dalje želimo da radimo - rekao je lider LDP-a

  • 3
Foto: Tanjug / Zoran Žestić Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je prilikom odavanja počasti Zoranu Đinđiću da je društvo u Srbiji i dalje talac podela.

- Još nismo stvorili zemlju koja bi bila dostojna Zoranove žrtve i naših zajedničkih ideala, ali to nam ne može umanjiti obavezu, niti nas osloboditi posla koji i dalje želimo da radimo - rekao je Jovanović.

- Dvanaest godina posle njegove pogibije, mi i dalje radimo na ostvarenju tih ciljeva, Taoci smo glupih podela, energiju koja nam je na izmaku trošimo na besmislene ratove, i još uvek kao društvo nemamo one sposobnosti niti osobine, koje su bile karakteristične za Zorana - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić Foto: Tanjug / Zoran Žestić

On je dodao da je Đinđić uvek išao napred, događajima u susret i donosio odluke hrabro, bez oklevanja, iskreno priznavao kada je grešio i bio je spreman da to kaže svakome otvoreno.

- Do poslednjeg sekunda života ostao je veran svom idealu moderne i evropske Srbije. To nije Srbija vlasti i opozicije, nije Srbija nijedne stranke - rekao je Jovanović novinarima.

Nakon obraćanja novinarima, Jovanović je na čelu povorke, u kojoj su i prvaci LDP, krenuo ka Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, gde je Đinđić sahranjen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    12. mart 2015 | 15:17

    A,ti se, pravis - nevest?... (Kao, nisi bio u toj prici? Ma koiko se trudili, da potcenite narod, iz koga poticete,mudriji je on - od vas.)...

  • DD

    12. mart 2015 | 14:04

    HVALA .

  • ♡♥·♡

    12. mart 2015 | 14:34

    Bravo Cedice,nek si im reko!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA