Kacin: Pregovori sa Srbijom početkom 2013.

Realno je da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU na samitu Evropskog saveta u decembru, a pregovori bi mogli da počnu početkom sledeće godine, najavio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je realno da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU na samitu Evropskog saveta u decembru, a da bi pregovori mogli da počnu početkom sledeće godine.

- Imajući u vidu da će izbori biti održani 6. maja, nakon kojih će uslediti pregovori o formiranju nove vlade i letnja pauza, mislim da je realnije da Srbija dobije datum za početak pregovora na decembarskom samitu Evropskog saveta, a u skladu s tim scenariom, pregovori bi počeli početkom 2013. godine - rekao je Kacin u intervjuu magazinu Kord.

Kacin je istakao da Brisel u evropskoj integraciji neće uslovljavati Beograd priznavanjem nezavisnosti Kosova.

- Ne, nikad nije postojao takav uslov i EU neće nametnuti takav uslov sve dok postoji bar i jedna članica Unije koja ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu - istakao je on.

Izvestilac EP za Srbiju je ponovio da je "potpuno jasno" da će Srbija morati u potpunosti da normalizuje odnose s Kosovom i postane "iskren partner" Prištini u procesu integracija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA