STEFANOVIĆ: Počela istraga o pretnjama "Crne ruke" Vučiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije, u interesu istrage, mogao da kaže odakle su došle pretnje, ali je naveo da je otkrivena jedna od zemalja iz koje je moguće da je pretnja upućena

  • 5

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Odeljenje za visokotehnološki kriminal počelo istragu o pretnjama ubistvom upućenim premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koje je na društvenim mrežama uputila takozvana organizacija "Crna ruka".

Stefanović na konferenciji za novinare nije, u interesu istrage, mogao da kaže odakle su došle pretnje, ali je naveo da je otkrivena jedna od zemalja iz koje je moguće da je pretnja upućena.

SKANDAL: Pretnje smrću Vučiću na Fejsbuku zbog Počuče!

On je kazao da se sa policijom te države, iz koje se sumnja da su pretnje stigle, radi na otkrivanju IT adrese i potencijalnih počinilaca. Ministar je rekao da očekuje da će vrlo brzo imati informacije od policije te države i da će istraga pokazati da li je reč o jednom licu ili o nekoj organizovanoj mreži.

- To ne zavisi od nas, oslonjeni smo na međunarodnu policijsku pomoć te države, koliko brzo oni budu radili svoj posao, toliko brzo ćemo moći da imamo informacije - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Takozvana organizacija "Crna ruka" objavila je na svom Fejsbuk profilu da organizuje "javni lov" na premijera Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen 17. marta.

U pretećem obaveštenju, kako prenosi RTS, uz uvrede na račun premijera, "Crna ruka" je saopštila "da je u svrhu njegove fizičke likvidacije mobilisano svo ljudstvo i sredstva koje stoje na raspolaganju toj organizaciji".

Stefanović je dodao da, otkako je ministar, policija sve pretnje, ne samo državnim zvaničnicima već i ostalim građanima shvata ozbiljno i da sve analizira, ali da bi voleo da mediji i javnost zauzmu isti stav o pretnjama bez obzira kome su upućene.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ne može da se dogodi da neko napiše najgore stvari na interenetu i da kažemo da je to normalno, a da drugi preti i da nas pitaju zašto ga ne hapsimo. Sve pretnje bi trebalo da imaju istu vrstu osude - rekao je Stefanović.

On je poručio da će policija nastojati da svaku pretnju ispita do kraja bez obzira kome je upućena.

Na pitanje novinara dokle se stiglo u istrazi povodom napada na dekana Fakulteta političkih nauka Ilije Vujačića, Stefanović je odgovorio da je policija obavio svoj deo posla i da je sada sve na tužilaštvu i sudovima.

- Uhapsili smo pet osoba, protiv svih pet su podnete krivične prijave. Dve osobe su izvršioci, dve su pomagači, a jedna nije prijavila saznanje o krivičnom delu. Predali smo tužilaštvu. Mi smo profesionalno odradili svoj posao, sada je to u rukama sudova - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRAVNJENA AMERIKA

    24. mart 2015 | 20:00

    DA LI MOŽETE ISTRAŽITI KO JE NAREDIO SRAMNU ODLUKU O UKLANJANJU BISTE MILICE RAKIĆ. GRADJANIMA DUGUJETE OBJAŠNJENJE . VERUJEM U VAŠU EFIKASNOST.

  • Vis

    24. mart 2015 | 19:09

    Istrazi ti s....ko je skinuo bistu Milice Rakic.Kome to smeta,zapadnim "prijateljima"

  • Petar Arsenijević

    25. mart 2015 | 09:19

    Sledeća na tapetu je Mlada Bosna pa Crvene Brigade, Baden-Majnhof...i tako redom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA