VUČIĆ: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova!

- Odnos Srbije po pitanju Kosova se neće promeniti. Uvek ćemo da razgovaramo sa Albancima sa Kosova, ali nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova - izjavio je Aleksandar Vučić novinarima u Bratislavi

  • 3

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uvek biti spremna da razgovara sa kosovskim Albancima, ali da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

- Odnos Srbije po pitanju Kosova se neće promeniti. Uvek ćemo da razgovaramo sa Albancima sa Kosova, ali nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova - izjavio je Vučić novinarima u Bratislavi, posle sastanka sa slovačkim premijerom Robertom Ficom.

Premijer Srbije je ocenio i da su ekonomski, ali i politički odnosi dve zemlje veoma dobri i izrazio uverenje da će trgovinska razmena između Srbije i Slovačke biti još veća.

Vučić je rekao da je sa Ficom razgovarao o dolasku slovačkog biznismena Petra Karamaša u Železaru, zatim o određenim energetskim projektima i o privlačenju slovačkih investitora u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA