PUTIN ZOVE SRPSKU VOJSKU U MOSKVU: Hoće li Srbi MARŠIRATI Crvenim trgom?

Rusija je uputila poziv Srbiji da ešalon Vojske Srbije bude učesnik u marširanju Crvenim trgom na Paradi povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom

Vlada Srbije još vaga hoće li prihvatiti poziv iz Moskve da i naši vojnici marširaju Crvenim trgom, na Paradi povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, a organizatori još uvek čekaju odgovor iz Beograda!

Kako pišu "Novosti" pozivajući se na diplomatske krugove iz Rusije Vlada Srbije još nije odlučila da li će ešalon srpskih vojnika marširati Cvenim trgom, što kao zemlja pobednica u Drugom svetskom ratu to i zaslužuje.

Ono što može da pokoleba Vladu Srbije su pritisci iz Amerike i EU, čiji predstavnici tvrde da su odnosi Srbije i Rusije suviše bliski, što nikako ne odgovara spoljnim politikama Vašingtona i Brisela.

Moskva je prema rečima ministra odbrane Rusije pozvali 16 vojnih jedinica "iz prijateljskih zemalja" kao i članica antihitlerovske koalicije.

- Devet država potvrdilo je dolazak, Rusija čeka odgovor još pet država, dok su dve odbile poziv - rekao je Šojgu.

Ovogodišnja jubilarna parada biće jedna od najvećih do sada, a na njoj ćeučestvovati više od 15.000 vojnika, oficira i pitomaca.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    6. april 2015 | 08:30

    Treba da se ode! Ne zaboravimo Nemacka zlodela!

  • Vojo

    6. april 2015 | 08:30

    Neprihvatiti bi značilo omalovaziti sve koji su poginuli za slobodu.nadam se da će vučić prihvatiti

  • Satelit

    6. april 2015 | 09:23

    Ovde kad pročitam svi kao da su za što bolje odnose Srbije i Rusije, a ubedljivo su pobedile "pro evropske" stranke. Koštunica koji je jedini bio za neutralne odnose prema sveckim silama nije dobio ni 5 procenata, sram da vas bude licemeri jedni! Srpska vojska mora otići na paradu u Moskvu i ne dozvoliti sebi da joj zapad zabrani bilo šta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA