VUČIĆ: Da Srbija bude kao Novak Đoković i Majkl Džordan!

Premijer Srbije je istakao da Srbija treba da se ugleda na ovu dvojicu vrsnih sportista, i da posle svakog neuspeha ustane ponosno i nastavi svoj put dalje, ne osvrćući se na poraze

  • 3

Uspeh je put, a ne cilj, i na tom putu mora da se pada i ne sme samo da se odustane, a Srbija to danas dokazuje, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

On je u autorskom tekstu povodom Vaskrsa u "Večernjim novostima" podsetio na poslednji uspeh srpskog tenisera Novaka Đokovića na turniru u Majamiju, kao i na trnovit put jednog od najvećeg košarkaša svih vremena Majkla Džordana.

- Novak je opet pobedio u Majamiju i to taman kad su svi pomislili da je na sigurnom putu da izgubi meč, a ja se setim košarkaša koji je u karijeri promašio više od 9.000 šuteva i izgubio skoro 300 utakmica - piše Vučić i nastavlja:

- Kakav gubitnik kažete vi, šta, uopšte razmišljaš o njemu danas, kada smo pobedili? Zato što se zvao Majkl Džordan. Leteći Majkl. Najveći košarkaš svih vremena. I kada su ga pitali kako je uspeo, prvo je to naveo. Koliko puta je promašio, koliko utakmica izgubio, koliko puta je ispustio pobede. Drugim rečima, koliko puta, i posle čega nije odustao. Strašno važna lekcija.

Vučić je, između ostalog, podsetio i na reči bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, koji je smatrao da je put do uspeha ići od neuspeha do neuspeha, a ne izgubiti entuzijazam.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Novak je to dokazao. Srbija to danas dokazuje. Zato što smo verovali u nju i kada joj ništa nije išlo. Zato što smo trpeli poraze, ali nismo odustajali. I nismo se plašili. Ni rada, ni teških odluka - navodi Vučić.

Kako dodaje, u Srbiji je verovatno najteža odluka bila da promovišemo rad kao uslov i kao način.

- Da ukinemo bajke i mitove, da prestanemo da lažemo i obećavamo, nego da otvoreno kažemo - biće ako svi radimo. Teška odluka u Srbiji - napominje premijer.

Spremni smo, kako dalje navodi, da radeći padnemo, ali i da odmah ustanemo i nastavimo da radimo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- I, neću da se poredim, ali verujem da smo najvećem delu Srbije uspeli da približimo onu filozofiju koja je napravila jednog Novaka Đokovića - smatra premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, Đokovića je napravio rad i neodustajanje i to je Srbija danas.

- To je "Beograd na vodi", to je "Er Srbija". To je Železara. To je fabrika u Krupnju posle 35 godina. To je svaka fabrika koju otvorimo. To će biti i dan kada ćemo vratiti plate i penzije. Kada počnu da rastu na zdravim ekonomskim temeljima - piše premijer.

- I zar nije, na kraju, to i suština najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa. Ustati posle svih udaraca raspeća i muka. Praznika od kojeg mi, sveznajući Srbi, treba toliko toga da naučimo. A pre svega da verujemo i da ne odustajemo. Da radimo još više. Zato srećan vam upravo takav Uskrs. Hristos Voskrese! Vaistinu! - poručuje na kraju premijer Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    11. april 2015 | 15:05

    Vaistinu Voskrese!

  • Politicki ne opredeljen gradjanin

    11. april 2015 | 16:53

    U nasem narodu nema vise te energije koja je potrebna da se drustvo pokrene u pravom pravcu. Ona je nestala u periodu 2000 -2006. Do tada smo imali neku sansu. Sada posle tolikih razocarenja privatizacije koja je bila otimacina drzavne imovine bezbroj afera bez epiloga narod neveruje nikome. Uglavnom stojimo sa strane i ocekujemo cudo. Kritikujemo sve i svi znamo kako netreba a niko ne govori kako treba i nenudi nikakva resenja koja nisu iz domena naucne fantastike nego argumentovana. Sve zemlje sveta vode se samo interesima. Tu nema prijateljstva. Zato je sada potrebna velika mudrost onih koji nas vode da usklade nase interese sa interesima velikih sila i da se konacno opredele za jednu stranu u svetu koji se iz dana u dan sve vise polarizuje. Mislim da je politika i eu i rusija i kosovo neodrziva. Narodu treba reci istinu i ako narod to nevoli. Tacno je da nas svi ucenjuju. Tacno je da to nihe uredu. Ali da bi drustvo bilo uspesno moraju ga voditi vizionari koji ma nije najbitnije da se obogate u kratkom roku vec da udju u istoriju. Srbi nevole takve. Kao mali narod retko iznedrimo takve a i kad sepojave medju nama ljudi ispred svog vremena mi ih cesto sami uklonimo Ali kako vreme prolazi sanse ce nam biti sve manje. Svi koji su se opredelili su nas prevazisli. To su svi oni koji su bili daleko iza nas i kojima smo se smejali. Cinjenice su neumoljive. Albanija Bugarska Rumunija Hrvatska da nepominjem Madjarska svi su ispred nas. Daleko od toga da i te zemlje nemaju velike probleme ali su po statistickim podacima ispred nas. Jeste nisu imali sankcije i bombardovanje sve su to nepravde ali kako smo mislili da ce mo proci suprostavljajuci se interesima velikih sila. Sila Boga nemoli Svim tim potezima doveli smo upitanje opstanak naseg naroda i drzave. Da bi nam bilo bar malo bolje i to ne odmah jer smo 25 godina vukli pogresne poteze potrebno je da se svi iz korena promenimo i da prvo prmenimo sebe da se suocimo sa realnoscu da pravda u medjunarodnim odnosima nepostoji.istorija bliza i dalja nas tome uci Da pocnemo da cenimo prave vrednosti pre svega pamet i vrednocu i da ne ocekujemo cuda u kratkom roku. Nemoze to jedan covek. Za to je potreban sistem i vreme. Tesko je . Ali ako se ne opametimo bice nam jos teze. I zato treba da se divimo djokovicu i da budemo ponosni na njega ali i svima onima koji vredno i posteno rade svoj posao za dobrobit ove drzave. Ugledajmo se na uspesnije od sebe netrazeci izgovore u proslosti jer nju nemozemo da izmenimo. Mozemo menjati samo buducnost i traziti odgovornost od onih koji nas vode. Normalno ne ocekivati da svi rade za slavu vec naci nacin da strucnjake koji donose rezultate adekvatno platimo.

  • Vuk

    11. april 2015 | 14:30

    Bila bi Srbija srecna zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA