Premijer na Uskrs u Batajnici, Dačić poželeo građanima da pronađu sreću i radost! (FOTO)

- Nadam se da ćemo na ovaj veliki praznik, kada je sve moguće, pronaći sreću, radost i zadovljstvo u svakodnevnom životu. Hristos vaskrse - poručio je Ivica Dačić

  • 0

Premijer Aleksandar Vučić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić i Nebojša Stefanović, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković posetiće danas aerodrom Batajnica. Oni će obići jedinice 204. vazduhoplovne brigade RViPVO i 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva na aerodromu Batajnica.

On je u Batajnicu stigao nešto pre devet sati, a nakon obilaska dežurnih pripadnika RViPVO i vaskršnjeg čestitanja, planirane su izjave za medije, saopštila je Vlada Srbije.

Nešto ranije je premijer Srbije uputio čestitke patrijarhu, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima. - U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, vama, sveštenstvu, monašstvu i svim vernicima čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs Sina Božijeg - naveo je on u svojoj čestitci i dodao:

- Proslavljajući Praznik nad praznicima, koji svedoči o suštini hrišćanske vere i neprolaznost vernika koje životu svakog čoveka daje pravi smisao čineći ga čovekom, podsećamo se da velikim delima prehode velike žrtve.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Uskrs patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Zadovoljstvo mi je da vam čestitam Uskrs i poželim da vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu. Želim da praznik proslavite u spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih i da nam praznik Hristovog vaskrsenja osnaži trajne i najviše ljudske vrednosti: duhovnu izgradnju, poštovanje i razumevanje različitosti - navedeno je u čestitki, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- Nadam se da ćemo na ovaj veliki praznik, kada je sve moguće, pronaći sreću, radost i zadovljstvo u svakodnevnom životu. Hristos vaskrse - poručio je šef srpske diplomatije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA