OVO SAMOUBISTVO PAMTI SVAKI SRBIN: Evo kako je PRVI SRPSKI POLICAJAC pucao sebi u GLAVU ispred Skupštine Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Pre 13 godina, na današnji dan, dva dana nakon što je pucao u sebe ispred Skupštine Srbije, preminuo je bivši ministar policije i večni čuvar Slobodana Miloševića - Vlajko Stojiljković, a sve zbog donošenja Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom

  • 28

Vlajko Stojiljković, bivši ministar unutrašnjih poslova, 11. aprila 2002. godine pucao je sebi u glavu, na očigled svih prisutnih novinara, čuvara, poslanika, na ulazu u zgradu Doma Skupštine Srbije (tadašnje Savezne Skupštine). Dva dana nakon toga podlegao povredama i tako postao prvi srpski ministar koji je posle uvođenja višestranačkog sistema izvršio samoubistvo!

Nemilom događaju prethodilo je od strane Veća građana usvajanje Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, koji je tokom NATO agresije u maju 1999. godine optužio Stojiljkovića za ratne zločine.

- Ovim činom hoću da se svrstam u redove heroja, mojih policajaca, pripadnika vojske i naroda, koji su ispoljavajući patriotizam, besprimerni heroizam, spremnost i odlučnost dali svoje živote braneći zemlju i narod od zlikovaca: albanskih terorista i NATO agresora 19 zemalja na čelu sa Amerikom. (Podsetio bih, da su u periodu od januara 1998. godine do septembra 2000. godine teroristi i agresori na Kosovu i Metohiji ubili preko 2.000 Srba i pripadnika drugih nacionalnosti, od toga preko 300 pripadnika MUP-a, da su ranili preko 2.500 lica, od toga 900 pripadnika MUP-a i da su kidnapovali preko 1.500 Srba, od toga preko 50 pripadnika MUP-a). Za ove postradale i njihove porodice, dosovska vlast ne pokazuje nikakvu brigu, ali zato, u isto vreme, servilno sprovodeći zahteve stranih nalogodavaca pušta na slobodu, pravosnažno osuđene, najveće kriminalce i osvedočene albanske teroriste - napisao je u svojoj oproštajnoj poruci Stojiljković.

Printskrin: Youtube/rudar7 Printskrin: Youtube/rudar7

Stojiljković je za svoju smrt u oproštajnom pismu optužio Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu, Dušana Mihajlovića, Vladana Batića i Miroljuba Labusa.

Na današnji dan ministar srpske policije ubio se zbog Haškog tribunala! (VIDEO)

Stojiljković je tadašnjeg predsenika Slobodana Miloševića čuvao sve do poslednjeg dana njegove vlasti.

Pre samoubistva Stojiljković ostavio oproštajno pismo u kome je rekao "da ovim herojskim činom želi da probudi savest naših građana, ukoliko je to moguće da odbrane Srbiju i jugoslaviju od raspadanja a srpski narod od uništenja...".

Vlajko Stojiljkovic

Svoj život dajem kao poslanik Savezne skupštine, na samom ulazu u zgradu Skupštine (koju su dosovci već skrnavili), kao simbol trajne borbe naroda za ustavnost, zakonitost i nacionalno dostojanstvo. Moja smrt će biti i mali doprinos opravdanim zahtevima za prevremene izbore, na kojima će pobediti oni koji će predstavljati i zastupati istinske interese radnika, seljaka i svih građana patriota ove zemlje”, napisao je u svom oproštajnom pismu Stoiljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA