NATO JE BRUTALNO UBIJAO ALBANCE: Evo kako je Amerika za svoj MASAKR nad Albancima OKRIVILA SRBE! (FOTO) (VIDEO)

Pre 16 godina NATO avioni su na putu Đakovica-Prizren - usred dana, pri potpuno vedrom vremenu - bombardovali dve kolone albanskih izbeglica koje su se vraćale kućama, usmrtivši najmanje 75 ljudi, što je opisano kao "greška"

  • 15
NATO bombardovanje SRJ 1999. godine Foto: S. Pikula

Tačno pre 16 godina počeli su vazdušni napadi NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) koji su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi, a na današnji dan Severnoatlanska Alijansa "greškom" je ubila 75 Albanaca, a ranila 43. dok je za to okrivila Srbe!

U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture...

NAJVEĆI MASAKR NATO NAD SRBIMA: Ovako su ubijana srpska deca "pametnim bombama"! (VIDEO)

Napad na Srbiju, odnosno SRJ, izvršen je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je bio presedan. Naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO Havijer Solana

14. aprila 1999. godine NATO avioni su na putu Đakovica-Prizren - usred dana, pri potpuno vedrom vremenu - bombardovali dve kolone albanskih izbeglica koje su se vraćale kućama, usmrtivši najmanje 75 ljudi, što je opisano kao "greška".

Foto: NATO Foto: NATO

Prvi rezultati NATO istrage povodom ovog slučaja, a pozivajući se na izjave izbeglica koje su u sredu uveče stigle u Kukeš (Albanija), tvrdili su da su za "75 mrtvih" na putu Đakovica-Prizren krivi:

* MiG-29 JRV

* "Jugoslovenski avion"

* Artiljerija Vojske Jugoslavije

OVO JE NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA: Evo kako su SRBI napali NATO baze i UNIŠTILI IH tokom bombardovanja! (FOTO) (VIDEO)

* Vojnici iz tenkova i oklopnih transportera maskiranih u izbegličku kolonu

* Policija u pratnji izbegličke kolone

* Helikopteri JRV

Dok je prema tim navodima NATO u vreme masakra "gađalo vojnu kolonu na nadvožnjaku autoputa istočno od Đakovice".

Ipak kasnije su Pentagon i NATO priznali grešku uz izjavu pilota F-16 da je "jedno vozilo" gađao laserski navođenom bombom".

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Tadašnji portparol NATO-a Džejmi Ši rekao je da u istoriji još nije bilo vojne operacije sa tako velikim merama za minimiziranje štete

Robin Kuk izjavio je posle ovog napada izjavio da će "Srbi liti krokodilske suze nad sukobom koji su započeli".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljo

    14. april 2015 | 18:43

    Sad su sluge zapada i zapad in se pita za sve.znaju li albanci da su bacili na njih najviše uranijuma.brzo će srbi vratiti kosmet

  • MickeyM

    14. april 2015 | 18:36

    Okrivili su i muslimane za 11/9 ni krive ni dužne

  • marko

    14. april 2015 | 19:25

    Tako oni rade, prvo ub*jaju jedne pa druge, onda zavade da se ub*jaju međusobno, onda oni opet ulete razruse, poub*jaju opet i tako koloniziraju države!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA