SRPSKE STRANKE ZARADILE MILIONE OD DONATORA: Evo ko su najveći SPONZORI partija u Srbiji!

Političkim strankama su privatni donatori od izuzetne važnosti, a iznosi koje oni poklanjaju partijama dostižu stotine hiljade dinara

  • 1

Stranke ne mogu da žive samo od državnih para, odnosno onih koje dobijaju iz budžeta, već su im od izuzetne važnosti i donacije članova stranke, simpatizera i drugih fizičkih lica. U skladu sa ličnim zaradama, bogatstvom ali i voljom da pomognu svojim strankama, pojedinci se ne libe da odreše kesu i da uplate na račun svoje partije stotine hiljade dinara.

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije najviše para od privatnih donatora sakupila je SPS, ukupno 122 miliona dinara od 411 darodavaca.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nije se štedeo Dušan Bajatović i svojim socijalistima je donirao 700.000 dinara. Ali, iako je suma za naše pojomove ogromna, pa i nedostižna, Bajatović nije prvi na listi donatora.

Čak 870.ooo dinara uplatio je u stranačku kasu DSS, njen potpredsednik Aleksandar Popović. Očigledno, ljubav prema stranci ne pita za cenu. Njegov stranački kolega Andreja Mladenović, poklonio je 200.000, od ukupno 6,5 miliona dinara koliko je sakupljeno od 102 donatora.

SRPSKE STRANKE DUŽNE KAO GRČKA: SPS u MINUSU 60 miliona, u DUBIOZI i DSS, ŠOKIRAĆE VAS šta je s Vukom i Palmom!

Za trenutak vratićemo se na SPS, jer su osim Bajatovića, poprilično izdašni bili i funkcioneri ove stranke Zoran Anđelković i Goran Trivan koji su uplatili po 200.000 dinara na račun stranke.

Međutim, socijalisti su dobili po 700.000 dinara i od nekoliko građana.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zanimljivo je da je SDS Borisa Tadića dobio donacije od samo pet osoba u iznosu od 30.339 dinara.

Radikali su imali samo dve donacije i na računu im je leglo 100.000 dinara, dok je Pokretu socijalista najviše od pomoći bila uplata Slobodana Dunjića od 144.000 dinara. Predsednik ove paritje Aleksandar Vulin, svojoj stranci uplatio je  30.000 dinara.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

PUPS je na računu od Željka Slavkovića iz Aleksandrovca dobila 210.000 dinara, a većina priloga u ovoj partiji iznosi oko 500 dinara.

SPO je od uplata fizičkih lica sakupio oko 1.830.000 dinara, dok je Karićev PSS ukupno sakupio 1,15 miliona dinara.

Najviše para Jedinstvenoj Srbiji uplatio je Vladimir Prebiračević, 198.500 dinara.

Ukoliko ne znate šta ćete sa parama, eto rešenja, mada običnom građaninu Srbije teško da će da pretekne neka hiljada od plate ili penzije.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    24. april 2015 | 15:40

    Ružić nije mogao da uplati. Treba mu za novi rolex. P.S. Bajatović je i malo platio.Njegova mesečna primanja /sa 7-8 strana/ su oko 13.000 evra/objavile novine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA