ISTRAŽIVANJE: Evo koliko Srbi podržavaju VUČIĆEV kabinet i šta mu zameraju!

Građani u radu Vlade Srbije najviše poštuju borbu protiv kriminala i korupcije i velike državne projekte. Zameraju na izostanku reformi javnog sektora i državne administracije

  • 1

Očekivanja građana od Vlade Srbije su još uvek velika, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja agencije "Faktor plus", povodom godišnjice Vlade. Istraživanje je sprovedeno od 17. do 24. aprila na uzorku od 1.200 ispitanika.

Čak 51 odsto ispitanika reklo je da od Vlade Srbije očekuje boljitak u narednom periodu, a pesimista je, to jest onih koji misle da će biti gore nego što jeste - 20 odsto.

VUČIĆ O PRVIH GODINU DANA VLADE: Evo šta premijer poručuje SRBIMA! 

Na pitanje šta građani najviše zameraju premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, 46 odsto ispitanika je reklo da zemera smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, na izostanku reformi javnog sektora i državne administracije zamera 36 odsto, na prevelikom prisustvu u medijima 31 odsto, na višku autoritarnosti u rukovođenju državom 27 odsto, dok 17 odsto ispitanika ima primedbu na gušenje slobode medija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vladi Srbije i Vučiću, kako je pokazalo istraživanje, 44 odsto ispitanih nije zamerilo "ništa posebno".

Građani u radu Vlade najviše cene izostanak krupnih afera i finansijskih malverzaijca (61 odsto), borbu protiv kriminala i korupcije (58 osto) i velike državne projekte, poput "Beograda na vodi" i "Er Srbije" (53 odsto), ali i politiku dobrih odnosa sa EU, Rusijom, SAD, Kinom (49 osto).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan 3

    29. april 2015 | 12:44

    Borba protiv kriminala, je samo medijska. Vidim tajkuni, i drugi lopovi, pozatvarani i sve im je oduzeto.Narode valjda vidi te kome se prazne kuce i stanovi i iste prodaju, siromasnim ljudima koji posteno da zarade posteno ni koru hleba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA