SRPSKI MINISTRI ZAVEŠTALI SVOJE DELOVE TELA: Evo koji će političari DONIRATI svoje organe, a ko se još uvek PREMIŠLJA!

Zaveštanjem organa nakon smrti direktno se spašava nečiji život. Toga su svesni i političari, koji se sve više odazivaju ovoj akciji i postaju vlasnici donorske kartice

  • 3

Svest o doniranju organa kod Srba počela je da oživljava pre jedno četiri do pet godina, ali smo još uvek na začelju po broju donorskih kartica u Evropi. Da je svest o sve većoj potrebi zaveštanja organa u Srbiji iz dana u dan veća, dokazuje i činjenica da su srpski ministri odlučili da postanu donori svojih organa!

U svetu zaveštanje organa nije nikakav bauk, ali kod nas se ljudi još uvek  libe da potpišu ugovor, kojim će nakon njihove smrti biti iskorišćeni zdravi organi u medicinske svrhe, odnosno za pomoć osobi kojoj je organ potreban. Teoije zavere su jače od volje i želje za pomoć durgima.

Možda se tu nešto i promeni, jer verovali ili ne, naši visoki funkcioneri, političari, imaju donorske kartice. Naravno, nemaju ih svi, neki o tome ne žele da govore, što je legitimno, ali je poznato da su vlasnici donorskih kartica pojedini ministri.

Među njima je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija, koji je svoje organe zaveštao pre pet godina i bio je među prvima koji se odlučio na ovaj humani gest.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Svi bi trebalo da razmisle o doniranju organa. Učinio sam to kako bih podržao akciju koju je pokrenuo Klinički centar u Novom Sadu - rekao je ministar trgovine.

Ljajić: Za Šešelja bi bilo najbolje da se PREDA!

Njegov kolega, ministar odbrane Bratislav Gašić nedavno je postao vlasnik donorske kartice i tom prilikom je rekao da je to "jedan human gest na koji svako treba da se odluči".

Naravno da je svoje organe zaveštao i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, jer bi bilo totalno nelogično da to nije uradio, što i sam kaže:

- Potpuno je prirodno da kao lekar podržavam i priključujem se ovoj humanoj akciji- rekao je ministar zdravlja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

DOBRA VEST: Srbija obezbedila 300 miliona dinara za LEČENJE DECE OD RETKIH BOLESTI!

Ima i onih ministara koji se premišljaju, ali će, izvesno je, dobiti donorsku karticu. Jedan od njih je Nikola Selaković, ministar pravde, koji za Telegraf.rs kaže da mu je primarnije prvo potomstvo ( što je sasvim normalno), pa potom donacija organa.

- Izuzetno poštujem odluku svakog svog kolege i koleginice koji se odluče na tako važan korak. Međutim, pre nego što počnem da razmišljam o doniranju svojih organa i donesem odluku, prvo ću razmišljati o svom potomstvu - kaže minsitar pravde.

NJEN POSAO SANJA SVAKI SRBIN: Njena ispovest će vam razbiti snove! (FOTO)

Predstavnici građana Srbije, poslanici, takođe se spremaju da postanu donori. Oni pre svih i treba da nam daju primer.

Kako za Telegraf.rs kaže dr Branislav Blažić iz SNS, pokretač akcije u poslaničkom klubu naprednjaka, za sada na ovaj humani čin odlučilo nešto više od 40 poslanika te stranke.

- Pokrenuo sam ovu akciju i nadam se da će moje kolege i uzeti donorsku karticu. Mi iz SNS želimo da damo primer ostalim poslanicima, da podrže ovu humantiranu akciju i da se sami odluče na taj korak. 

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

ONE GVOZDENOM ŠTIKLOM VLADAJU SRBIJOM: Evo koje stranke imaju NAJVIŠE ŽENA i da li ih muškarci VREĐAJU! 

Blažića podržava i njegova mlada partijska koleginica Katarina Rakić, koja za naš portal kaže da će se rado odazvati ovoj akciji i da o tome ne treba puno da se razmišlja.

- Nadam se da će i druge kolege da nam se priključe, jer je potrebno podići svest građana o značaju zaveštanja organa - kaže poslanica SNS.

Možda će akcije minstara i poslanika dodatno uticati na to da se građani Srbije uključe u ovu humanu priču. Ne boli ništa, a vredi puno - vlasnik donorske kartice spašava nečiji život! Mislite o tome.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA