PRIJATELJI SRBA: Vučić u Briselu s visokim zvaničnicima EU

Ambasadori Austrije i Italije, Johanes Ajgner i Đuzepe Manci, uručili su premijeru Srbije poziv za učešće na sastanku svih šefova diplomatija Evropske unije

  • 0

Aleksandar Vučić, srpski premijer, učestvovaće 18. maja u Briselu na sastanku "Prijatelja Srba".

Kako je saopštila vladina Kancelarija , u pismu koji su ambasadori Austrije i Italije, Johanes Ajgner i Đuzepe Mancise uručili premijeru, kaže se da je Srbija napravila dobar napredak u pripremi za otvaranje pregovaračkih poglavlja, kao i da je nastavak dijaloga sa Prištinom dao rezultate.

„Sastanak "Prijatelja Srbije" je izraz podrške Austrije i Italije ubrzanju evropskog puta Srbije“, rekli su ambasadori tih zemalja premijeru.

VUČIĆ ODGOVORIO NA UCENE IZ NEMAČKE: Evo na koje USLOVE Srbija NEĆE NIKADA PRISTATI! 

Premijer Vučić je, kako se navodi, zahvalio Austriji i Italiji na podršci i pruženoj prilici da se Srbija još jednom pred evropskim partnerima pokaže kao ozbiljna država, posvećena ispunjenju glavnog spoljnopolitičkog prioriteta - članstva u Evropskoj uniji. „Srbija je posvećena evropskom putu i čini sve da se održi politička i ekonomska stabilnost u regionu“, naglasio je srpski premijer.

Austrijskog i italijanskog ambasadora upoznao je i sa najnovijim ekonomskim pokazateljima u zemlji, koji ukazuju na to da ekonomske reforme i mere fiskalne konsolidacije daju rezultate i da je srpska Vlada napravila ispravan izbor kada je preduzela te mere.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA