Rusko-srpska konferencija u Beogradu: Dan pobede nad HITLEROM je civilizacijsko nasleđe!

Ove godine proslavlja se velika pobeda nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Srbija i Rusija su pobedom nad nacističkom Nemačkom učinile da to bude događaj bez presedana, za sva vremena

  • 4

Povodom 70-godišnjice pobede nad fašizmom i Hitlerovom Nemačkom, rusko-srpski geopoliticki sajt Fond strateške kulture i Muzej žrtava genocida iz Beograda organizovali su u hotelu "Moskva" Rusko-srpsku konferenciju.

- Velika pobeda Sovjetskog Saveza i Srbije nad nacističkom Nemačkom i njenim saveznicima u Drugom svetskom ratu veličanstven je događaj ne samo 20. veka -  rekla je Anja Filimonova iz Fonda strateške kulture.

Filimonova je dodala da je osnovni cilj je da se 70-godišnjica Velike pobede nad fašizmom iskoristi kao povod da se zaokruži pogled na antifašističku borbu u Rusiji i Srbiji, i da se podvuče njena neprekinuta relevantnost, kao i boljeg razumevanja pretnji s kojima se savremena Rusija i savremena Srbija, ali i savremena Evropa, ponovo suočavaju, upravo u danima proslave velike godišnjice.

ŽIV JE ADOLF, UMRO NIJE: Hitlerov duh i daje seje strah u Nemačkoj! (FOTO) (VIDEO) 

Istorijski značaj pobede, podvig Sovjetskog Saveza, podvig Srbije, predstavlja opštenacionalno, opšteljudsko, civilizacijsko naslede, jer se tada čovečanstvo suočilo sa čovekomrziteljskom suštinom nacističke ideologije i prakse - rekla je Filimonova.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA