Ovog leta raščišćavanje ruševina Generalštaba

- Očekujemo da posle 30. juna krenemo u proces rušenja dela bloka A, a onda ćemo videti šta i kako ćemo raditi sa blokom B - kaže ministar odbrane

  • 10

Bratislav Gašić, ministar odbrane  rekao je da će tokom leta početi raščišćavanje ruševina dela starog Generalštaba u centru Beograda, koji je uništen u NATO bombardovanju 1999. godine.

Gašić kaže da se očekuje da će cena radova za rušenje bloka A biti desetostruko manja nego što je iznosila predračunska vrednost u 2010. godini.

- Očekujemo da posle 30. juna krenemo u proces rušenja dela bloka A, a onda ćemo videti šta i kako ćemo raditi sa blokom B - rekao je on.

GAŠIĆ O HELIKOPTERU: Iznenadili su me nalazi obdukcije!

Gašić je objasnio i da je to neophodno uraditi i zbog bezbednosti građana Beograda i zaposlenih u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, koji prolaze pored tih objekata.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Minstar je naveo da su sredstva obezbeđena i da je dobijena saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture tako da možemo da krenemo u taj posao.

- Mislim da se završava projektna dokumentacija oko radova, a tražimo i predponude zato što je 2010. godine za rušenje bloka A, čini mi se, predračunska vrednost bila tri miliona evra - rekao je on.

Ministar odbrane je dodao i da rukovodstvo ministarstva misli da bi taj posao mogao da se uradi sa desetostruko manje para.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Monroe

    30. april 2015 | 20:44

    Fakturu za troškove rušenja i raščišćavanja prostora isporučiti NATO alijansi.

  • Nistavilo

    30. april 2015 | 18:06

    Ne dirajte nista!

  • gorankx

    30. april 2015 | 21:03

    Ne bi to trbalo dirati nego samo osigurati da bude spomenik nasim zrtvama i zapadnjackom milosrdnom andjelu koji je tako milosrdno unistavao ovu zemlju. to treba da nas stalno podseca, jer ovako ce da to usminkaju i onda sutra ajd Srbijo u nato, narode ko to sta pita >

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA