Evropski parlament uznemiren zbog Raminih spekulacija o ujedinjenju Kosova i Albanije!

Evropski parlament pozdravlja odobravanje statusa kandidata Albaniji i intenziviranje reformi, ali je uznemiren zbog spekulacija premijera o ujedinjenju Albanije i Kosova piše u usvojenoj rezoluciji

  • 15

Evropski parlament (EP) je danas na plenarnoj sednici u Strazburu pohvalio napredak Albanije u procesu evropskih integracija, ali je kritikovao premijera Edija Ramu zbog spekulacija o ujedinjenju sa Kosovom i Metohijom.

VUČIĆ I RAMA OČI U OČI: Evo šta su dva premijera DOGOVORILA u Briselu!

- EP pozdravlja odobravanje statusa kandidata Albaniji i intenziviranje reformi, ali je uznemiren zbog spekulacija premijera o ujedinjenju Albanije i Kosova, piše u danas usvojenoj rezoluciji.

ALBANSKI MINISTAR: Rama je dao besu da se granice na Balkanu neće menjati

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

U rezoluciji se, osim toga, upozorava na opasnost od zaoštrene političke polarizacije u Albaniji, uz poruku da jedino dijalog i saradnja vlasti i opozicije može da prevaziđe krizu koja preti da ugrozi evropske integracije.

Pored kritika na Ramin račun, u rezoluciji se dodaje da je Albanija "zauzela konstruktivan i proaktivan stav u bilateralnoj i regionalnoj saradnji, pogotovo sa Srbijom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komshija Hashim

    1. maj 2015 | 10:23

    Dok su srbi ZA ocepljenje Skotske OD britanaca, za spajanje Krima sa Rusijom i RS sa Srbijom, dotle su istovremeno protiv Kosova. Parodija.

  • gggggg

    1. maj 2015 | 07:04

    Izgleda da nije dovoljno podmazao glavesine u EU, morace da pojaca proizvodnju droge.

  • Dr. za rock and roll

    1. maj 2015 | 10:28

    Sto bi rekao nas narod, pusti g.... nek smrdi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA