EVO ŠTA ĆE BITI TEMA RAZGOVORA VUČIĆA I BAJDENA: Dolazak Obame u Srbiju, UKIDANJE NEMAČKIH UCENA, Kosovo!

Predstojeća poseta Sjedinjenim Američkim Državama veoma je važna i trebalo bi da doprinese unapređenju političkih i ekonosmkih odnosa dve države, smatra predsednik Vlade Srbije

  • 2

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, tokom juna meseca posetiće SAD, i tom prilikom će sa domaćinom Džozefom Bajdenom, američkim potpredsednikom razgovarati o odnosima dve države i budućnosti Srbije.

Ova poseta, kako kažu analitičari, je veoma važna za Srbiju, jer će teme o kojima će se diskutovati biti veoma vruće. Pre svih, govori se da će Bajden stopirati "nemačke uslove" oko nastavka integracija Srbije u Evropsku uniju.

Vučić: Srbija je pouzdan partner Amerikancima

Osim Evrointegracija, teme predstojećih sastanaka Vučića i Bajdena biće Kosovo, odnosi Beograda i Moskve, bilateralni odnosi, srpsko predsedavanje OEBS-om, slučaj braće Bitići, jačanje ekonomskih veza.

Takođe na dnevnom redu pričaće se i o većim amričkim ulaganjima u Srbiju, pre svega u poljoprivredu, a jedan od tema biće i energija, odnosno alternativa za Južni tok.

PRIJATELJI SRBA: Vučić u Briselu s visokim zvaničnicima EU 

Analitičari takođe smatraju da će se diskutovati i o distanciranju Srbije od Rusije, ali i približavanju Srbije NATO alijansi.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BeoGradjanin

    5. maj 2015 | 13:19

    A Nemacka odsteta? Tito-Brant??

  • aleksandar

    7. maj 2015 | 16:03

    Neka Ameri prvo povuku priznanje Kosova pa tek onda govoriti o partnerstvu. Kakvi su nam to partneri koji nam otimaju deo zemlje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA