Nikolić: Samo bi ROBOVI priznali NEZAVISNOST KOSOVA

Predsednik Srbije je rekao da Srbija neće priznati Kosovo da bi ušla u Evropsku uniju, jer na takav uslov ne bi pristao nijedan narod

  • 2

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije  rekao je da misli da će najvažniji uslov za stupanje Srbije u EU biti priznavanje nezavisnosti Kosova, ali da Srbija to nikada neće učiniti.

- Mislim da će najvažniji uslov za naše stupanje u EU biti priznavanje nezavisnosti Kosova, ali Srbija je neće priznati i nikada je nije ni priznavala, i mi smo to jasno govorili predstavnicima svih evropskih zemalja i institucija. Ali, ako EU nastavi da insistira na takvoj našoj odluci, to će značiti da EU ne želi da nas vidi u svom sastavu - rekao je Nikolić.

U takvoj situaciji naša savest će biti čista, jer će svi znati da smo učinili sve da postanemo članica EU, dodao je on.

Nikolić: EU treba jasno da podrži Srbiju

- Ali na takav uslov ne bi pristao nijedan narod. Na to mogu pristati samo robovi - rekao je predsednik Srbije.

Zastava, Evropska unija-Srbija

Upitan koje korake treba očekivati od Beograda ako razvoj saradnje sa Rusijom bude prepreka za integraciju Srbije u EU, Nikolić kaže:

- Mislim da ove pretpostavke ne stoje, pošto u našim odnosima sa Evropskom unijom značajniji problem predstavlja pitanje Kosova i Metohije. Rešavanje ovog pitanja je osnovni uslov za naše pristupanje Evropskoj uniji, dok odnos s Rusijom, konkretno uvođenje sankcija protiv nje, može postati problem tek kada postanemo članica EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Metohija

    8. maj 2015 | 17:25

    Bolje grob,nego rob.

  • Praistorijska Srbija i Praistorijski Srbi

    16. maj 2015 | 21:56

    Srbi i Srpska Vojske ce jednog dana osloboditi juzno Srpsko Pokrajinu - Kosovo i Metohiju. Jednog dana ce Srbi i Srpska Vojska Osloboditi Srpsko Kosovo i Metohiju. Srbi ce osloboditi Srpsko Kosovo i Metohiju kao uvek do sada. Kosovo je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA