Mihajlović: U 2015. godini UBIJENO je 18 žena!

Od početka ove godine u Srbiji je od nasilja u porodici stradalo 18 žena, rekla je prva potredsednica Vlade Srbije, i najavila bolju zaštitu žena od nasilnika

  • 4

Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost rekla je da žene moraju biti još bolje zaštićene i da će u ovoj godini država pomoći izgradnju još tri sigurne kuće.

- Jedna kuća će biti izgrađena na severoistoku Vojvodine, i po jedna na istoku i zapadu Srbije. Ti projekti su već ušli u akcioni plan Koordinacionog tela za ovu godinu- rekla je ministarka tokom posete sigurne kuće u Somboru.

Mihajlović: Nikolić i ja nismo u sukobu!

Mihajlovićeva je najavila  i u toku 2015. godine biti uveden i SOS telefon za osobe žrtve porodičnog nasilja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je rekla da su se u prethodnom periodu, realizacijom projekta sigurnih kuća mnogo više bavili fondovi, poput Fonda B92, koji je pomogao izgradnju Sigurne kuće u Somboru, nego država, i poručila da će se to promeniti.

MONSTRUM: Šutirao loptu ženi u stomak da bi pobacila (VIDEO)

- Ubuduće ćemo raditi zajedno i država će pomoći realizaciju projekata sigurnih kuća - rekla je ona.

Država će, istakla je Mihajlović, ubuduće pomoći i realizaciju projekata "Dobra bašta" kao što je slučaj u Somboru gde žene mogu da učestvuju u poljoprivrednim radovima u staklenicima u okviru te sigurne kuće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diamond

    8. maj 2015 | 13:03

    A sta cemo kad su zene nasilnice ka deci ??? A sta cemo kad se dokaze da zene LAZNO u razvodima prijavljuju ??? Zasto cutite da nema toga !!!???

  • Mandril

    8. maj 2015 | 13:43

    Mmmm... gospodjo...

  • Miša

    10. maj 2015 | 12:06

    Ja nikome ne verujem.Ni u jednu priču,niti Instituciju.Žene šta rade,o tome svi ćute.Čast pametnim ženama kojih na svu sreću ima mnogo više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA