ALBANSKI ISTORIČAR PRETI SRBIMA: Dajte nam JUG SRBIJE ili KREĆEMO U SUROV NAPAD!

- Niko ne može da spreči da se stvori prirodna Alabnija, koja obuhvata teritoriju Grčke, Makedonije, Crne Gore i Srbije na kojoj žive Albanci - smatra lider Liste za prirodnu Albaniju

Pre dva dana, pucnji u Makedoniji označili su početak stvaranja velike Albanije, rekao je albanski istoričar Kočo Danaj, jedan od glavnih glasnogovornika za ujedinjenje svih Albanaca na Balkanu.

- U Makedoniji je na vlasti neofašistički režim Nikole Gruevskog. Znate da je u subotu proslavljeno 70  godina pobede nad fašizmom, tamo je bio i vaš predsednik,a za to vreme smo videli vaskrsavanje Hitlerovog duha u vidu predsednika Gruevskog, koji je napao Albance koji žive u Makedoniji - priča Danaj.

ISTORIČAR BEZ BLAMA: Zahteva od okolnih država da se odreknu teritorije u korist Velike Albanije!

On smatra da je u subotu počela realizacija prirodne Albanije i da to ne može niko da spreči.

- Ne mislim na veliku Albaniju, znam samo za prirodnu Albaniju. To je napredno, savremeno osećanje Albanaca u Srbiji, Crnoj Gori i Makedonij koji žele da budu zajedno. Prirodna Albanija je jedini garant mira i stabilnosti na Balkanu.

Velika Albanija. Foto: Wikipedia Velika Albanija. Foto: Wikipedia

Kočo dalje kaže da će biti rata ako se spreči formiranje prirodne Albanije, i dodaje da su srpski političari u Beogradu veoma inteligentni, pre svih Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

- Oni ne žele rat, Vučić je kao političar realista i želi mir. Oni će prepoznati i priznati tu težnju Albanaca.

VUČIĆ POVODOM KRIZE U MAKEDONIJI: Naše granice su pod punom kontrolom, nama ne možete da zauzimate karaule!

Danaj kaže da oni ne traže srpske teritorije, već samo albanske.

- Preševska dolina, jug Srbije je granica prirodne Alabnije. Ukoliko se srpska Vlada bude ponašala prema Albancima u Preševskoj dolini kao Gruevski prema Albancima u Makedoniji, onda oni imaju pravo da traže ujedninjenje a Albanijom i Kosovom.

Dešavanja u Makedoniji pratite ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da, to sam JA

    11. maj 2015 | 11:18

    Ako se konflikt prosiri i u susedne zemlje, biće to idealna prilika da srpska čizma ponovo kroči na Kosmet. Samo pametno i strpljivo junaci.

  • Songe

    11. maj 2015 | 10:29

    Kakav istoricar Albanac moze da bude , o kojoj istoriji moze da prica istoricar iz Albanije . Hahahaha

  • Boki

    11. maj 2015 | 10:32

    Ako im uspe ovo sa Makedonijom,onda su moguca samo dva scenarija,ili ce se ova njihova mapa ostvariti,ili opsti rat pravoslavaca i arnauta,trece nema nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA