VUČIĆ POVODOM KRIZE U MAKEDONIJI: Naše granice su pod punom kontrolom, nama ne možete da zauzimate karaule!

- Nećemo dozvoliti nikakvo ugrožavanje snaga mira i bezbednosti Republike Srbije - rekao je Vučić i dodao da će na svaki pokušaj provokacije u ovoj situciji, na teritoriji Srbije, držžava odlučno reagovati

  • 51

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve odgovorne da se očuva mir i stabilnost u regionu i poručio da će Srbija dati brz, efikasan i odlučan odgovor ukoliko bilo ko pokušša da ugrozi njenu bezbednost.

HAOS UŽIVO: Helikopteri nadleću i Skoplje, ima mrtvih! (VIDEO) (FOTO)

Vučić je novinarima rekao da Vlada Srbije pomno prati događaje na severu Makedonije.

- Naše granice su pod punom kontrolom snaga Republike Srbije. Nama ne možete da zauzimate karaule. Nećemo dozvoliti nikakvo ugrožavanje snaga mira i bezbednosti Republike Srbije - poručio je Vučić.

RAT U MAKEDONIJI: Borbe sa šiptarskim teroristima i dalje traju! Ima mrtvih i povređenih (FOTO) (VIDEO)

Prema njegovim rečima, za sada nema potrebe za prevelikom brigom, jer građani Srbije mogu da budu spokojni i mirni.ALEKSANDAR VUCIC

INVAZIJA TERORISTA NA MAKEDONIJU: Najpotresnije fotke novog rata na Balkanu (FOTO)

- Srbija će umeti da zaštiti svoju teritoriju, da odbrani mir i stabilnost. Mi smo poslali neophodne dodatne snage da pomognu u učvršćivanju mira - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će na svaki pokuššaj provokacije u ovoj situciji, na teritoriji Srbije, držžava odlučno reagovati.

MAKEDONCI: Napali su nas ŠIPTARSKI TERORISTI iz susedne države!

On je rekao da ima informacija da postoje planovi za večeras da se organizuju skupovi na jugoistoku Kosova i Metohije:

- ŽŽelim da zamolim sve da ne zloupotrebe želju Srbije da sačuva mir i stabilnost i da ne pomisle da mogu da ugrožavaju naš integritet i suverenitet, jer odgovor Srbije biće brz, odlučan, snažan i efikasan, mnogo efikasniji nego nekih drugih - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Vučić je poručio da Srbija želi mir i da pruža ruku mira svima u regionu, ali da će svakome ko pomisli da može da je ugrozi poslati ''jasan, neumitan i veoma snažan odgovor''.

RAT SE PRELIVA I NA REGION: Blokiran autoput Beograd-Skoplje!

Odgovarajući na pitanje da li je kontaktirao sa nekim sa Kosova, Vučić je odgovorio da je pre svega važno šta ćemo mi da uradimo.

ALBANCI BEŽE U SRBIJU: Kolona vozila iz Kumanova uputila se ka našoj granici!

On je istakao da su ti kontakti uvek korisni i zamolio naše građane, naše albanske prijatelje iz Preševa i Bujanovca da znaju da je Srbija njihova otadžbina i da ih mi tretiramo kao naše građane - jednake kao i sve druge.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Uvek ćemo pokazivati poštovanje prema njima, ali nikada i ni na koji način nećemo tolerisati nasiilje, terorizam i napad na Srbiju. Ukoliko se to ne bude poštovalo, naš odgovor će biti izuzetno odlučan, brz i efikasan - ponovio je Vučić.

PRAVO RATIŠTE: U Kumanovu gore kuće i škole! Policija evakuiše porodice sa decom (VIDEO)

Na pitanje da li su neki državljani Srbije ugroženi u Makedoniji, Vučić je rekao da u Kumanovu ima 4.695 Srba i da je od njih samo nekoliko porodica izbeglo na teritoriju Srbije, kao i 397 Albanaca.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

On je istakao da očekuje njihov skorašnji povratak u domove u Kumanovo.

- Mi ćemo narednih dana organizovati veće prisustvo ne samo snaga bezbednosti naše države na toj teritoriji. Sutra ćemo imati sednicu Biroa na kojoj ćemo doneti nove zaključke, a organizovaćemo i druge službe poput otvaranja zdravstvenog i prihvatnog centra na teritoriji Pčinjskog okruga - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    9. maj 2015 | 22:32

    Regularnu vojsku uvesti! Vojni rok- godina!

  • Rakočević Miroslav..

    9. maj 2015 | 22:51

    Ovo je američka nagrada makedonskom predsjedniku zbog odlaska na paradu u moskvu.

  • Nena

    10. maj 2015 | 00:25

    A bre gde je Evropska unija, SAD, Ujedinjene nacije i ostali??? Niko se ne oglasava!!! Niko ne osudjuje ovaj teroristicki akt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA