Babić: U reformi političkog sistema treba svi da učestvujemo

Šef poslaničke grupe SNS rekao je da u dijalogu oko reformi političkog sistema Srbije treba da učestvuju parlamentarne poslaničke grupe, ali i političke stranke koje su nekada bile ili će u budućnosti biti deo parlamenta

  • 2

Zoran Babić, šef skupštinske Akcione grupe za reformu političkog sistema  rekao je da je želja SNS da se o reformama političkog sistema u Srbiji dođe dijalogom i da taj dijalog bude najširi mogući, da se iskoriste najbolja rešenja iz političkih sistema zemalja članica EU i da se implementiraju u naš politički sistem.

On je  istakao da želi da u dijalogu učestvuju kako parlamentarne poslaničke grupe, tako i političke stranke koje su nekada bile ili će u budućnosti biti deo parlamenta.

- Siguran sam da i one imaju svoje mišljenje i ideje oko reforme političkog sistema. Takođe želim da uputim javni poziv i nadam se da ću dobiti podršku za takav poziv, i drugim političkim akterima, predstavnicima civilnog društva, SANU - rekao je Babić, koji je i šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije.

Babić: Srbiji NEĆE stranci pisati Ustav!

Prema njegovim rečima, treba napraviti što širi front, sa željom ne da se gaje razlike, već da se traga za tačkama spajanja, do kojih će se doći dijalogom i koje će biti u najboljem interesu građana Srbije.

- Takođe jedno pitanje koje je otvorilo dosta kontroverzi - bio je jedan naslov ''Stranci će nam krojiti Ustav''. Niti je ovo Akciona grupa za pisanje Ustava, niti će nam stranci krojiti i pisati Ustav, ali ono što želimo, pošto se Srbija nalazi na jasnom evropskom putu, to je da postanemo ne izdržavano lice već funkcionalni član EU - kaže Babić.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    20. maj 2015 | 16:49

    'Aj'mo.'ajde, svi u napad... (A ko ce biti, na - celu? Nekada se - znalo.)...

  • Памтим

    20. maj 2015 | 16:22

    Народ жели ПРАВДУ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA