Linta: Hrvatska odmah da ukine penzije ustaškim zločincima!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica nije iznenađen činjenicom da Hrvatska više od 20 godina isplaćuje penzije za više od 13.000 ustaša, domobrana i članova njihovih porodica i smatra da Hrvatska treba što pre da ih ukine

  • 12

Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica rekao je da isplata penzija ustašama i domobranima predstavlja dokaz da je današnja Hrvatska "više naslednica genocidne Nezavisne Države Hrvatske a manje ZAVNOH-a i Socijalističke Republike Hrvatske".

On takođe apeluje na Evropsku uniju, Savet Evrope, OEBS i međunarodnu javnost da zahtevaju od Hrvatske da "ukine penzije ustaškim zločincima i da se nizom konkretnih mera, a ne samo deklarativno, nedvosmisleno ogradi od NDH".

Linta tvrdi da nije iznenađen činjenicom da Hrvatska više od 20 godina isplaćuje penzije za više od 13.000 ustaša, domobrana i članova njihovih porodica, dodajući da veliki deo hrvatskog društva i dalje veruje da je NDH bila temelj stvaranja današnje Hrvatske iako u Ustavu formalno-pravno piše drugačije.

SRBI TRAŽE OD HRVATA DA NE SLAVE OLUJU: Hrvatska je tada izvršila masovan zločin!

To potvrđuje više činjenica, navodi Linta i dodaje da je bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman dozvolio povratak ustaškoj emigraciji i da su za vreme rata 90-tih masovno rušeni partizanski spomenici a hrvatski vojnici su pevali ustaške pesme i na uniformama imali ustaške simbole.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Zatim je, kako dodaje Linta, proterano pola miliona Srba i uništen veliki deo srpske imovine i kulturne baštine (knjige, muzeji, biblioteke, crkveni objekti...).

NOVO USTAŠKO DIVLJANJE: Kolinda aminovala veličanje ZLOČINACA na kojem je bilo 30.000 Hrvata!

On ističe i da "od ulaska Hrvatske u Evropsku uniju u hrvatskom društvu ponovo jača proces fašizacije i ustašizacije, odnosno mržnje i nasilja prema svemu što je srpsko".

Kao konkretne mere koje bi Hrvatska trebalo da sprovede, Linta navodi povratak otetih imovinskih prava proteranim Srbima, procesuiranje brojnih ratnih zločina nad Srbima, prestanak stalnih hapšenja, privođenja, pokretanja istraga i podizanja optužnica protiv Srba, kao i sankcionisanje veličanja ustaške ideologije i izmenu nastavnih programa u školama.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BeoGradjanin

    20. maj 2015 | 14:56

    Naravni da nece da ukinu....to je fasizam...promicija pravih EUropskih vrednosti. Kao u Ukrajini.

  • Splinter

    20. maj 2015 | 15:24

    Šta bi 'rvati,počela granka???

  • Enzo

    21. maj 2015 | 02:18

    To je nemoguće izvesti,jer oni su temelj ove danasnje tvorevine koju nazivaju Republika Hrvatska. Na njihovim idealima je i sklepana. Ukidanjem penzija ustašama, bi bilo direktno ubijanje tisućljećnog sna koji je trajao malo više od deset godina. Međutim,osim njihovog ropstva bez kojeg ne mogu opstajati kao izmisljena,sklepana nacija,utemeljena na genocidu i krvavoj istoriji,sada su se našli i u novom,dužničkom ropstvu. Grcanje u dugovima,i kratkoročnom "dobrom životu" je došao kraj. Došlo je vrijeme da se vrate tamo gdje su tisućljećima i pripadali - u štajerske štale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA